Header Paperwise sustainable packaging
Is jouw bedrijf klaar voor bio verpakkingen?

PaperWise maakt het makkelijker voor jouw bedrijf om over te stappen op biologisch papier en verpakkingsmateriaal.

Wat zijn bio verpakkingen?

Maar waarin onderscheidt een biologische verpakking zich eigenlijk van conventioneel verpakkingsmateriaal? In reguliere verpakkingen wordt vaak niet-duurzaam, niet circulair materiaal gebruikt. Papier waar bomen voor worden gekapt, plastic dat uit aardolie wordt gemaakt. Eindige bronnen, waar we er nu al te weinig van hebben, terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn.

Dat is niet meer van deze tijd en wij doen het dan ook anders. Natuurlijk materiaal dat anders zou worden weggegooid en verbrand, zetten wij om in hoogwaardige verpakkingen voor jouw producten. De producten worden beschermd, zodat hun kwaliteit wordt behouden en ze langer houdbaar zijn. En de consument ziet dat jullie bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. 

Biologische verpakkingen van karton en papier op basis van landbouwafval

PaperWise vervaardigt afhankelijk van het doel, verpakkingen van karton en/of papier. Sommige producten hebben bescherming nodig tegen mechanische impact (zoals stoten en schokken tijdens transport) en kunnen de dikte van karton goed gebruiken. Onze dozen en doosjes zijn in allerlei maten beschikbaar en zijn naar wens te bedrukken.

We leveren ook papier in diverse diktes. Dat is bijvoorbeeld geschikt om producten in te wikkelen en te verpakken in de winkel, snackbar en op de markt. Met een vet- en vochtbestendige coating zijn de klanten ervan verzekerd dat hun eten er net zo smakelijk uit komt als het erin ging, zonder viezigheid op hun handen of in hun tas. Verder wordt papier gebruikt als binnenverpakking (inlay) die jouw producten beschermt bij verzending.

Waarom biologisch verpakken?

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en deze trend zal voorlopig niet afnemen. De consument is er zich steeds meer van bewust dat zijn of haar keuzes gevolgen hebben voor de aarde en dat elk individu zijn of haar steentje bij kan dragen aan een duurzamere wereld. Mensen gebruiken daarom steeds minder plastic en letten op keurmerken die garanderen dat een artikel zo min mogelijk schade aan de wereld toebrengt en een zo’n groot mogelijk positief effect heeft.

Merken die de bewuste consument aanspreken, zijn de voortrekkers in de overstap op biologisch papier en bio verpakkingen. De meeste mensen weten nu bijvoorbeeld dat conventioneel papier leidt tot ontbossing en dat plastic verpakkingen en wegwerpartikelen verantwoordelijk zijn voor de plastic ‘soep’ in de oceaan en sterfte onder vogels en zeedieren.

conventional paper and packaging leads to deforestation and plastic waste in oceans

Wat is het meest biologische verpakkingsmateriaal?

De consument zal blij zijn om ons logo op jouw materiaal te zien. Ons revolutionaire papier en verpakkingsmateriaal wordt namelijk gemaakt van plantaardig landbouwafval. En dan meer specifiek landbouwafval uit ontwikkelingslanden, waar dit afval een groot probleem vormt en schreeuwt om een milieuvriendelijke toepassing. Naar onze visie is dit het meest biologische verpakkingsmateriaal dat momenteel beschikbaar is voor organisaties, instellingen en bedrijven.

Hoe zit dat? Bij de gewassen die de landbouw wereldwijd teelt, zoals rijst, tarwe, gerst, maïs, hennep en suikerriet, gebruikt men maar 20 procent van de plant. De overige 80 procent, de stengels en bladeren, worden als afval beschouwd. Dit afval wordt verbrand: in Europa in energiecentrales, maar op veel plekken in landen buiten de EU ook in de open lucht. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, want bij verbranding gaan de waardevolle grondstoffen verloren en in het open veld komt veel smog in de vorm van rook en CO2 vrij.

De fabrieken die PaperWise produceren kopen dit ‘afval’ echter op en geven het een nieuw leven door er papier en verpakkingsmateriaal van te maken. Zo worden er drie vliegen in één klap geslagen: boeren in ontwikkelingslanden krijgen meer inkomen, er wordt minder afval verbrand en wij kunnen jou een duurzaam product aanbieden.

Met dit landbouwafval maken wij verschillende producten, variërend van hoogwaardig papier voor tijdschriften, boeken en drukwerk tot verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld cosmetica, zeep en sieraden, maar ook bekers, draagtassen en verpakkingen voor groente, fruit en bakjes voor friet en snacks. Bij al deze toepassingen zorgen wij ervoor dat ons papier en karton van de hoogste kwaliteit is en geschikt voor alle doeleinden waar je tot nu toe regulier papier en karton voor gebruikte.

PaperWise environmentally friendly socially responsible paper board sustainable packaging office printing no poverty

Geen afbreuk aan kwaliteit noch uitstraling

Sommige mensen denken nog steeds dat biologisch en milieubewust synoniemen zijn voor ouderwets, saai en ‘hippie’ design, of dat biologische alternatieven voor wegwerpplastic in de horeca lekken of slap worden bij gebruik. Dit hoeft echter niet het geval te zijn!

Ons materiaal doet in kwaliteit en mogelijkheden niet onder voor minder biologische alternatieven. Wij kunnen plantaardig karton maken dat vet- en vochtresistent is en daarmee een volwaardig alternatief biedt voor plastic verpakkingen. Op deze manier kun je je bedrijf duurzamer maken zonder in te leveren op kwaliteit of toepasbaarheid. Van friet tot een broodje gezond en van kaas tot koekjes, het kan allemaal worden verpakt in het vetresistente materiaal van PaperWise.

PaperWise als meedenkende partner voor bio verpakkingen

We begrijpen de lastige positie waar bedrijven en organisaties, waaronder supermarkten, retailers, overheden, productielocaties en kantoren zich in bevinden. Aan de ene kant willen steeds meer consumenten meer bio verpakkingen zien. Aan de andere kant is de consument zich nog onvoldoende bewust van het nut en de meerwaarde van verpakkingen, en dan met name wat betreft de logistiek, versheid en houdbaarheid (voedselverspilling voorkomen), hygiëne en voedselveiligheid. De consument wil in een notendop meer biologische verpakkingen zien, maar wilt niet inleveren op aangestipte voordelen van verpakkingen.

Verder is het zaak om de aantrekkingskracht en het gebruiksgemak niet uit het oog te verliezen vanuit marketing oogpunt. PaperWise-verpakkingen zijn uitstekend te bedrukken. Ons verpakkingskarton is ongebleekt lichtbruin van kleur, wat een natuurlijke uitstraling heeft en waarop drukkleuren in ieder design duidelijk en levendig overkomen. Wanneer je bedrijf kiest voor verpakkingen van PaperWise, stemmen we het materiaal dat we produceren af op jouw wensen wat betreft formaat, papiergewicht, enzovoort. PaperWise-karton geeft jouw merk de verdiende biologische en kwalitatieve uitstraling. 

 Zo hebben bijvoorbeeld diverse cosmeticamerken al gekozen voor PaperWise. We stemmen niet alleen ons product specifiek af op de klantwens, maar we bieden ook uitvoerige verkoopondersteuning aan en geven verkooptrainingen aan jouw commerciële medewerkers zodat je zeker weet dat je jouw investering meer dan terugkrijgt. Uiteraard spelen ook de kosten mee. PaperWise maakt biologisch verpakken betaalbaar.

Denk aan de toekomst: de consument voelt zich steeds meer betrokken bij het welzijn van de planeet en er worden steeds meer verpakkingen gebruikt waarvoor géén bomen hoeven te worden omgehakt. Op termijn verwachten we dat een PaperWise-label op jouw product even essentieel is voor de bewuste consument als bijv. het dierproefvrij-label. De consument is ook bereid om hiervoor meer te betalen.

PaperWise Sustainable Packaging2

PaperWise werkt met bedrijven van iedere grootte, van de plaatselijke onafhankelijke biologische winkel tot de grootste supermarktketens van het land. Al deze bedrijven tonen ons logo nu al met trots, als een teken van hun commitment voor duurzaam ondernemen. We werken niet alleen samen met fysieke winkels, maar ook met bedrijven online. Heb jij een webshop en wil je graag duurzamer ondernemen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden op het gebied van verzendverpakkingen te bespreken. Wij staan open voor al jouw ideeën!

Hieronder delen we ter inspiratie een aantal voorbeelden van bio verpakkingen die wij reeds gerealiseerd hebben voor verscheidene soorten afnemers in verschillende industrieën in verschillende landen. 

Voorbeelden van biologische verpakkingen voor voedsel (ook diervoeding)

Voor het verpakken van zacht fruit en groentesnacks heeft PaperWise een speciale vochtwerende kartonsoort ontwikkeld, lees meer over deze innovatie in onze blog. In ons assortiment is ook vet- oliewerend  PaperWise papier opgenomen dat is voorzien van een bio-laminaat. Uitstekend geschikt voor het biologisch verpakken van kaas en vlees. Meer informatie over de eigenschappen en mogelijkheden hiervan lees je in onze andere blog.

PaperWise packaging fruit & vegetable tomato little 15

Biologisch groentebakje voor het verpakken van allerhande snackgroentes.

PaperWise packaging fruit & vegetable physalis 2

Biologische verpakking voor het verpakken van groente en zacht fruit.

environmentally friendly packaging for blueberries

Biologische topseal verpakking voor het verpakken van zacht fruit en groente. Lees meer in onze blog.

Oil and grease resistant packaging for cheese

Biologische vet-en oliewerende verpakking voor kaas, vis, vlees of non-food artikelen. Lees meer in onze blog.

paperwise packaging sleeve vegan bio bumi

Biologische sleeve voor het verpakken van vlees en vegan vleesvervangers.

paperwise packaging pouch vegan bio aman prana

Biologische pouches voor het verpakken van o.a. soep, noten, pasta, koekjes of rijst.

eco friendly pouch for dog snacks

Biologische pouch voor het milieuvriendelijk verpakken van diervoeding.

PaperWise packaging Exploding Tree Bean to Bar 5

Biologische chocoladewikkel met omdoosje voor het verpakken van chocola.

environmentally-friendly packaging for bread and croissant

Biologische broodzakken voor het verpakken van brood, croissants en harde broodjes.

Voorbeelden van biologische verpakkingen voor evenementen, festivals en horeca

PaperWise-verpakkingen worden veelvuldig gebruikt in de horeca. Bijvoorbeeld in cafés, restaurants en snackbars. PaperWise is uitermate geschikt voor het vervaardigen van voedselveilige bakjes voor friet, snacks, hamburgers, pizzapunten en andere fastfood producten. Deze wegwerpverpakkingen worden ook veelvuldig ingezet op festivals en evenementen. 

PaperWise voorziet één van de meest bekende festivals ter wereld, het Belgische Tomorrowland, van biologische verpakkingen voor friet en snacks. De keuze voor deze plasticvrije friet- en snackverpakkingen verkleint de milieu impact na afloop van het festival aanzienlijk. Lees meer hierover in onze  blog. 

Landal GreenParks, exploiteur van vakantieparken in heel Europa, is al overgestapt op biologische wegwerpverpakkingen van PaperWise voor friet en snacks. Een leuk weetje: deze plasticvrije snack verpakkingen zijn composteerbaar. Wat dit precies inhoudt en welke voordelen dit met zich mee brengt lees je onze  blog.

Natural packaging for hamburger

Biologisch snackbackje voor hamburgers dat ook nog eens composteerbaar is! Lees meer in onze blog.

Disposable packaging for snacks Tomorrowland festival

Biologische bakjes voor het verpakken van friet en allerhande snacks op festivals. Lees meer in onze blog.

sustainable disposable packaging for fries

Biologische frietzak voor het verpakken van frietjes. Plastic-vrij en composteerbaar. Lees meer in onze blog.

Environmentally sustainable packaging for pizza slice

Biologisch snackbackje voor pizzapunten. Ideaal voor pizzeria’s,  snackbars en festivals.

Ethical packaging for fried foods

Biologische en composteerbare bakjes voor het verpakken van friet en allerhande snacks. Lees meer in onze blog.

sustainable green packaging for wraps

Biologisch bakje voor het verpakken van wraps of andere to go snacks.

Voorbeelden van biologische verpakkingen voor cosmetica en verzorgingsproducten

Eén van de branches die biologische verpakkingen het meest omarmt is de cosmetica en verzorgingsproducten sector. Natuurlijke en biologische reinigings- en verzorgingsproducten verdienen ook een natuurlijke, biologische en milieuvriendelijke verpakking mét een luxe uitstraling. 

Het Nederlandse Naïf Natural Skincare is een van de vele skin- en bodycare merken die over is gegaan op biologische verpakkingen voor hun organische producten. Ook merken uit andere landen komen in hun zoektocht naar biologische cosmetica- of zeepverpakkingen uit bij het milieuvriendelijke PaperWise. Voor Gamila Secret is er een doosje met inlay vervaardigd uit PaperWise, wat niet alleen het product beschermt, maar tevens een luxe uitstraling verzorgt.

Naast biologische doosjes met inlays, kunnen zogehete soapbars ook uitermate goed verpakt worden in biologische zeepwikkels gemaakt van PaperWise. Loeze Zeep verpakt haar handgemaakte zepen in een biologische zeepwikkel die aan zowel buiten-als binnenzijde van merkcommunicatie is voorzien.

In onze blog leggen we uit van welke PaperWise papier- en kartoonsoorten de verpakkingen voor Gamila Secret en Loeze Zeep zijn gemaakt.

PaperWise packaging natural facial scrub Nai?f 2

Biologisch doosje voor het verpakken van organische verzorgingsproducten.

Sustainable soap wrapping

Biologische zeepwikkel van landbouwafval voor het verpakken van natuurlijke soapbars. Lees meer in onze blog.

Sustainable soap packaging

Biologisch doosje met inlay voor het verpakken van organische en luxe zepen. Lees meer in onze blog.

Voorbeelden van biologische cadeau- en geschenkverpakkingen

Verpakkingen voor beauty- en verzorgingsproducten vervullen ook vaak de rol van geschenkverpakkingen. Het van origine Zwitserse Weleda heeft voor zijn cadeauverpakkingen de overstap gemaakt naar verpakkingsmateriaal vervaardigd uit landbouwafval. Creativiteit, functionaliteit en duurzaamheid komen samen in hun prachtig ontworpen geschenkverpakkingen. Lees meer hierover in onze Weleda-blog.

Bij cadeauverpakkingen kun je óók denken aan biologisch inpakpapier en vloeipapier voor het feestelijk én biologisch verpakken van kleine en grote geschenken. Doordat PaperWise in diverse grammages verkrijgbaar is, is het uitermate geschikt om in te zetten als zowel stevig cadeaupapier en luchtig vloeipapier. 

Environmentally responsible paper sustainable board gift packaging giftbox cosmetic beauty soap cream body care Weleda

Bio geschenkverpakking voor het feestelijk verpakken van verzorgingsproducten. Lees meer in onze blog.

Sustainable confetti packaging

Bio verpakking voor het verpakken van groei- en bloeiconfetti. Lees meer in onze blog.

paperwise sustainable paper board organic gift packaging giftbox natural cosmetic beauty soap cream body care weleda

Bio cadeauverpakking voor het feestelijk verpakken van verzorgingsproducten. Lees meer in onze blog.

Paperwise eco friendly sustainable packaging gift wrapping

Bio cadeaupapier voor het feestelijk en milieuverantwoord inpakken van geschenken.

Paperwise eco friendly sustainable packaging gift wrapping

Bio inpakpapier voor het feestelijk en milieuverantwoord inpakken van cadeaus.

Paperwise eco friendly sustainable packaging gift wrapping

Bio cadeaupapier met bedankkaartje voor het feestelijk inpakken van geschenken.

Voorbeelden van bio verpakkingen voor online webwinkels en kledingwinkels

Ook de kledingsector tracht steeds duurzamer te opereren. Dat gaat niet alleen op voor de kleding zelf, maar ook voor de verpakking. Steeds meer winkels en webshops (voor kleding of andere producten) kiezen bewust voor bio verzendverpakkingen en tassen gemaakt van PaperWise.

PaperWise packaging envelope VAN HULLEY

Bio brievenbusdoosje voor het verpakken van online bestellingen en brievenbuspost.

paperwise packaging bag natural

Bio papieren tassen voor het verpakken van winkel aankopen.

PaperWise eco friendly paper mailing envelope Healthy Seas Socks sustainable packaging

Bio enveloppen voorzien van merkcommunicatie voor het verpakken van online bestellingen.

Voorbeelden van bio verpakkingen voor luxe voorwerpen zoals sieraden en vinyl platen

Bio verpakkingen van landbouwafval  zijn uitermate geschikt voor het verpakken van luxe en lifestyle producten zoals oorbellen, kettingen, ringen, manchetknopen en andere sieraden. Doordat de dozen (al dan niet met inlay) in diverse formaten gemaakt kunnen worden, zijn ze ook geschikt voor het verpakken van grotere lifestyle producten zoals bijvoorbeeld vinyl platen.

PaperWise packaging jewellery beauty box

Bio doosje voor het luxe verpakken van sieraden zoals horloges, ringen en armbanden.

PaperWise packaging jewellery beauty box

Bio verpakking voor het verpakken van manchetknopen, oorbellen en andere sieraden.

paperwise packaging t time vinyl plant

Bio doos voor het milieuvriendelijk én luxe verpakken van vinly platen.

Voorbeelden van biologische verpakkingen voor supermarkten en bio winkels

Vrijwel iedereen komt wel wekelijks of dagelijks in een van de grote supermarktketens. Zij liggen dan ook onder een spreekwoordelijk vergrootglas. Supermarkten voelen daarom steeds meer druk om over te gaan op milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Waar bio winkels dikwijls voorlopen op het gebied van milieuverantwoorde verpakkingen, zijn er ook grote supermarktketens die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. 

Nederlandse keten Jumbo heeft diverse PaperWise verpakkingen in het schap liggen, maar ook buitenlandse keten Carrefour kiest voor biologische verpakkingsmaterialen van PaperWise. Omdat supermarkten met zulke grote aantallen werken, kan een simpel besluit een enorme positieve impact hebben op het milieu!

PaperWise packaging fruit & vegetable Jumbo

Biologisch bakje voor het verpakken van (biologisch) fruit zoals appels, peren en citroenen.

Sustainable organic cress packaging

Biologisch doosje voor het verpakken van (biologische)tuinkers.

Imballaggio sostenibile

Help de AH plastic besparen

Voorbeelden van biologische verpakkingen voor (biologische) koffie en thee

We hebben al diverse verpakkingen voor (biologische) voedselwaren laten zien. Ook voor het biologisch verpakken van koffie, thee en koekjes kun je bij PaperWise terecht!

paperwise packaging pouch pukka

Biologische pouch voor het verpakken van (biologische) thee of koffie.

Environmentally friendly packaging of loose leaf tea

Biologische theezakken voor het milieuvriendelijk verpakken van losse thee.

PaperWise packaging biscuits

Biologische koekzakjes voor het verpakken van (biologische) koekjes.

Voorbeelden van bio bekers voor warme en koude dranken

Hoewel het strikt genomen geen verpakking is, behoren biologische drinkbekertjes ook tot de mogelijkheden. Handig voor allerlei soorten evenementen en festivals. Ook in vliegtuigen, treinen, afhaalrestaurants en cafes worden deze bio bekers ingezet.

De bio wegwerpbekers van PaperWise zijn gemaakt van milieuvriendelijk ongebleekt PaperWise karton van 100% landbouwafval. De bekers hebben een lage milieu impact en zijn aan de binnenzijde voorzien van een lekdichte bio-coating. Het PaperWise karton en de bio-coating zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid (EN13432) en voedselveiligheid (EC1935/2004). De bekers zijn industrieel composteerbaar, het karton van bekers is zelfs thuis composteerbaar (DIN Home Compostable). De bekers kunnen ook recycled worden via de afvalstroom drankkartons.

PaperWise packaging paper cups

Bio drinkbeker. Ideaal voor festivals, evenementen en horeca.

PaperWise environmentally friendly bio drinking cup paper

Biologische wegwerpbekers voor vliegtuigen, treinen of afhaal restaria’s.

PaperWise organic paper cup eco friendly disposable paper tea coffee drinking cups office

Bio bekers voor warme en koude dranken. Geschikt voor elk evenement.

Stappenplan: Ik wil een biologische verpakking, hoe pak ik dat aan?

Ben je opzoek naar een verpakking voor een nieuw product? Of zoek je een biologische verpakking voor je bestaande verpakking van je product? Je kan onderstaande stappen doorlopen om tot een goed resultaat te komen.

1. Aan welke logistieke eigenschappen moet de biologische verpakking voldoen?
Denk hierbij aan de logistieke bescherming, maar ook de manier van presenteren in de winkel. Moet de verpakking stapelbaar zijn? Rechtop kunnen staan? Kunnen hangen. Is een transparant venster voor je biologische verpakking belangrijk? Welke gewicht moet de verpakking kunnen dragen? Stel jezelf al deze vragen en maak een inventarisatie.

2. Heeft de biologische verpakking barrière eigenschappen nodig voor houdbaarheid?
Koekjes zijn vet. Thee mag zijn aroma’s niet verliezen. Koffie moet luchtdicht verpakt worden. Snoep, voeding en afbakbrood worden vaak zuurstofarm verpakt. Ben je opzoek naar een vet-, zuurstof-, vocht- en lekdichte biologische verpakking? Welke barrière eigenschappen zijn belangrijk voor jouw biologische verpakking?  Inventariseer de essentiële barrière eigenschappen voor jouw biologische verpakking.

3. Hoe sterk moet de biologische verpakking zijn?
Het is wel handig dat de bodem of het handvat niet uit de draagtas scheurt. Dat schroevendraaiers, messen of andere scherpe voorwerpen niet door de verpakking kunnen prikken. Dat de verpakking niet in elkaar deukt zodra mensen het doosje vastpakken. De buig en trekweerstand van biologische verpakkingen is dus zeer belangrijk. De eigenschappen van het product dat je wilt verpakken bepalen welk soort biologisch verpakkingsmateriaal je nodig hebt. Inventariseer wat je nodig hebt en stem dit met ons af. 

4. Hoe goed komen kleuren en vormen tot hun recht op biologische verpakkingen?
Als de verpakking weerstand oproept en de verkoop negatief beïnvloed, mogen we gerust stellen dat het geen biologische verpakking is, toch? Dus de biologische verpakking moet jouw merk of product juist helpen meer succesvol te zijn. De biologische verpakking moet in positieve zin opvallen. Kleuren, foto’s, afbeeldingen moeten haarscherp bedrukt kunnen worden op de biologische verpakking. Maar wat dacht je van de vorm? Een ronding, een vouw, een lipje, een venster, maar ook een zegel-, of tamper evident sluiting behoren tot de mogelijkheden. We delen onze kennis en ervaring graag om samen tot de beste creatie te komen.

5. Hoe duur is een biologische verpakking? Wat kost een bio verpakking?
De prijs van een bio verpakking is uiteraard zeer belangrijk. Past de prijs binnen het gestelde budget? De prijs van de verpakking maakt in veel gevallen maar een klein deel van de verkoopprijs uit. Een gemiddelde biologische verpakking in een supermarkt kost maar enkele euro centen. Zoals bij alle producten en dus ook bij biologische verpakkingen wordt de prijs bepaalt door de afmeting, het gewicht, de bedrukking, de specifieke eigenschappen en productieoplage. Iedereen begrijpt dat 2 miljoen verpakkingen een lagere prijs hebben dan 500 verpakkingen. Vanuit klanten krijgen we de terugkoppeling dat de meerprijs van onze biologische verpakkingen relatief klein is in vergelijk met normale niet biologische verpakkingen. In sommige gevallen zijn onze biologische verpakkingen zelfs goedkoper. Hoe de prijs van de biologische verpakking uitvalt voor jouw product of merk kunnen we hier niet beantwoorden, maar we helpen graag bij het vinden van het beste verpakkingsbedrijf om jouw biologische verpakking te realiseren.

Wij helpen jou graag op jouw biologische weg

Wil je monsters? Heb je vragen? Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden voor jouw merk, product of organisatie te bespreken, kosteloos en vrijblijvend.

CONTACT

Meer artikelen

0
×