PAPERWISE VIERT MIJLPAAL MET B CORP™ CERTIFICERING
DUURZAAMHEID TRANSPARANT EN MEETBAAR

Goed nieuws! PaperWise is een gecertificeerde B Corp™ en heeft de uitgebreide audit gericht op duurzaamheid positief afgerond. In een wereld waarin grondstoffen opraken, biodiversiteit afneemt, het klimaat verandert en meer dan 3 miljard mensen beneden de armoedegrens leven is er actie nodig. Actie van bedrijven die naast winst ook positieve impact creëren voor mens, maatschappij en milieu. B Corp™ maakt duurzaamheid transparant en meetbaar waarmee inzicht verkregen wordt in de duurzame prestaties van organisaties. Waar maakt PaperWise als bedrijf impact en wat heb jij eraan?  

AANLEIDING  

Het verhaal begint in 2015 als we op de Europese markt een nieuwe papiersoort lanceren onder de merknaam PaperWise. De papierindustrie kán en moet nog verder verduurzamen vinden we bij PaperWise. Om dat doel te bereiken wordt het roer radicaal omgegooid en presenteert PaperWise papier gemaakt van landbouwafval voor verpakkingen, drukwerk en kantoorartikelen. Landbouwafval zijn plantresten zoals stengels en bladeren die overblijven na de oogst van voedselgewassen als tarwe, gerst, rogge, rijst, hennep en suikerriet. Deze secundaire grondstoffen leveren veel milieuwinst op naast een extra inkomen voor de boeren in ontwikkelingslanden waar PaperWise geproduceerd wordt. De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan recycled papier. 

BORGING VAN KWALITEIT 

In 2015 ontbrak het PaperWise nog aan keurmerken of certificeringen. De interesse naar milieuvriendelijk PaperWise papier is sinds de introductie enorm, maar klanten eisen keurmerken, certificeringen en bewijs. Een onafhankelijk milieu vergelijkend onderzoek in de vorm van een life cycle assessment (LCA) toonde de enorme milieuwinst van 47% en 29% aan tussen PaperWise, papier van bomen en recycled papier. Snel daarna volgde certificeringen voor industriële compostering EN 13432, thuis compostering DIN CERTCO voedselveiligheid EC 1935/2004, recycling en nu de certificering voor duurzaamheid als
gecertificeerde B Corp™.
 

WAT IS B CORP™ 

Naast een duurzaam product willen klanten ook weten hoe duurzaam de organisatie achter het product is. B Corp™ maakt de duurzaamheid van PaperWise transparant en meetbaar. Alle PaperWise processen, beleid, bestuur, certificeringen en claims zijn gecontroleerd door middel van een intensieve audit. De B Corp™ certificering is een extra garantie voor klanten dat duurzame claims en beweringen waar zijn en dat processen binnen PaperWise duurzaam zijn. Het wordt alleen toegekend aan profit bedrijven die hebben bewezen een grote positieve impact te hebben op mens en milieu. Alle bedrijven die zich verenigd hebben onder de B Corp™ vlag, worden gedreven door een gedeelde missie om de wereld te verbeteren.  

DOEL VAN B CORP™ 

B Corp™ staat voor ‘Benefit Corporation’. Samen bouwen aan een samenleving waar iedereen en alles profiteert. Sinds de oprichting in 2006 is het B Global Network uitgegroeid tot een krachtige wereldwijde beweging met meer dan 8.500 B Corp™ gecertificeerde bedrijven, verdeeld over 162 industrieën in 98 landen. B Lab™ is de organisatie achter de B Corp™ certificering. Om B Corp™ gecertificeerd te worden dien je het B Impact Assessment succesvol te doorlopen. Naast het B Impact Assessment ontwikkelt B Lab™ ook normen, beleid, instrumenten en programma’s op het gebied van duurzaamheid. B Lab™ stimuleert een wereldwijde beweging van bedrijven die niet alleen winst najagen, maar ook positieve impact genereren voor mens, maatschappij en milieu.  

B IMPACT ASSESMENT 

Het hart van de B Corp™ beweging is het B Impact Assessment, een zeer uitgebreid en grondig onderzoek dat bedrijven beoordeelt op hun sociale en ecologische prestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. In het B Impact Assessment is de impact van PaperWise gemeten door middel van meer dan 300 diepgaande vragen op het gebied van bestuur, milieu, community, werknemers en klanten. Volledige openheid over bedrijfsprocessen- en beleid is in dit traject van groot belang.  

TRANSPARANT EN MEETBAAR 

PaperWise heeft het B Impact Assessment positief doorlopen en een uitstekende score van 100.3 punten behaald. Van deze score is een duurzaamheidsprofiel opgesteld welke openbaar gepresenteerd wordt op de B Corp™ website. Het PaperWise profiel vind je via de volgende link: PaperWise B Corp™ pagina. De geldigheidsduur van de B Corp™ certificering van PaperWise is 3 jaar, een mooie periode om onze organisatie nog verder te verduurzamen zodat de score de volgende keer hoger kan uitvallen. 

HET RESULTAAT 

Voor PaperWise betekent de B Corp™ certificering meer dan alleen een erkenning. Het is een bevestiging van de bijdrage aan een betere wereld voor iedereen. Een wereld waarin bedrijven niet alleen succes meten in winst, maar ook in hun impact op de toekomst. Als B Corp™ laat je als organisatie zien dat je het voortouw neemt in het transformeren van de wereldeconomie ten gunste van mensen en de planeet. PaperWise omarmt als B Corp™ een nieuw hoofdstuk van groei, verantwoordelijkheid en inspiratie.  

“Als gecertificeerde B Corp™ zetten we niet alleen ons motto ‘Wise With Waste’ kracht bij, maar tonen we ook onze algehele positieve impact op de wereld en de samenleving aan. Wise With Waste, together.”  

-Peter van Rosmalen, CEO PaperWise- 

MAAK IMPACT MET JOUW BEDRIJF 

Wil ook jij impact maken met jouw bedrijf? Kiezen voor PaperWise kan een mooie start zijn. Weet je niet waar te beginnen of heb je een andere vraag? Bel of mail ons gerust vrijblijvend. We komen graag met jou in contact.  

CONTACT

Meer blogs

0
×