zeepVERPAKKING VAN LANDBOUWAFVAL: mooi én duurzaam

Het aanbod van natuurlijke, organische en biologische zepen, shampoos en huidverzorgingsproducten neemt in rap tempo toe. De vraag naar duurzame en milieuverantwoorde verpakkingen voor deze beauty- en verzorgingsproducten zien we vanuit PaperWise dan ook snel stijgen. Hierbij staat de wens voor een natuurlijke en luxe uitstraling centraal. Laat je inspireren hoe een milieuverantwoorde verpakking én mooie uitstraling hand in hand gaan.

Natuurlijke en biologische reinigings- en verzorgingsproducten verdienen ook een natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke verpakking. Althans, deze reactie krijgen we vaak te horen van onze klanten. Het vinden van plasticvrije ecologische verpakkingen voor natuurlijke zepen, shampoos,  douchegels, bodybutters en scrubs is best een uitdaging. Steeds meer vloeibare zepen, shampoos en scrubs die in een plastic fles of tube verpakt zitten, worden vervangen door natuurlijke en biologische producten in vaste vorm. Kijk maar om je heen, je ziet steeds meer eco verantwoorde “bars” op de markt komen; cleansing soap bars voor lichaam, facial cleansing bars voor gezicht en shampoo bars voor haarverzorging.

Door zepen en verzorgingsproducten in vaste vorm te maken is er veel minder verpakkingsmateriaal nodig. Voor het milieuverantwoord verpakken van natuurlijke cosmetica, reinigings- en verzorgingsproducten biedt PaperWise in veel gevallen een duurzame oplossing. Neem als voorbeeld Gamila Secret: een 100% natuurlijk huidverzorgingsmerk, gemaakt op basis van pure olijfolie met een unieke combinatie van 7 oliën en 15 soorten kruiden uit de Galilee streek in Israël. Met haar luxe cleansing bars, gezichtsoliën, handcrémes en voetenbalsems brengt Gamila Secret de natuur bij ons terug mét een heerlijke vleug wellness. “Raised by nature, gathered by Gamila, to nourish healthy skin.”

PaperWise organic eco paper wrapping packaging cosmetic beauty soap cream bodycare bars Gamila Secret

De duurzame milieuvriendelijke zeepverpakkingen van Gamila Secret stralen een natuurlijke schoonheid uit. Het ongebleekte lichtbruine PaperWise Natural 295 gram karton is minimalistisch bedrukt met één kleur waarbij de grijstinten worden afgeleid van de kleur zwart. De Gamila Secret verpakkingen bestaan uit een bodem met inlay voorzien van een oversluitdeksel. De natuurlijke geuren van de zepen vinden hun weg naar buiten door lichtjes op de deksel van de verpakking te drukken. Een geuropening in de deksel voorkomt het onnodig openen van de verpakking in de winkels.  Een mooi voorbeeld van een duurzame, praktische verpakking die maximaal bijdraagt aan een unieke productbeleving!

Ook Loeze heeft in haar zoektocht naar een milieuvriendelijke zeepverpakking gekozen voor PaperWise, omdat het naar eigen zeggen perfect past bij het Loeze concept. De natuurlijke handgemaakte zepen bevatten een basis van zorgvuldig geselecteerde biologische olijfolie. Uitsluitend natuurlijke en krachtige ingrediënten zorgen samen met zuivere etherische oliën, vers gedroogde botanicals en kleien dat de zepen heerlijk schuimen en zacht zijn voor je huid. Op een sociaal verantwoorde manier worden de “organic hand made soaps” door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voorzien van  klanten-logo’s, teksten en verpakt.

PaperWise sustainable paper wrapping eco packaging cosmetic beauty soap cream bodycare bars Loeze

Voor het verpakken van de biologische zepen heeft Loeze gekozen voor een duurzame zeepwikkel van PaperWise. Loeze stelt hoge kwaliteitseisen aan haar verzorgingsproducten én verpakkingen. Voor de uiteindelijke keuze van de juiste zeepverpakking heeft Loeze Zeep een uitgebreide testprocedure uitgevoerd, waarbij de zepen in de verpakking blootgesteld werden aan hitte, kou, verpakkingstijd en geurafgifte door de verpakking heen. Alle verpakkingstesten met PaperWise Natural werden positief afgerond. Na diverse testen is er uiteindelijk gekozen voor het milieuverantwoorde ongebleekte PaperWise Natural 70 gram papier.

Naast een praktische rol vervult de luxe zeepwikkel van PaperWise nog een andere behoefte: door middel van verrassende illustraties vertelt de zeepverpakking het verhaal van Loeze. De huisstijlkleuren van Loeze komen qua bedrukking goed tot hun recht op het ongebleekte, eco vriendelijke PaperWise Natural papier. Uitpakplezier, leesplezier en doucheplezier komen samen in deze mooie milieuvriendelijke en verantwoorde zeepwikkel!

PaperWise organic eco paper wrapping packaging cosmetic beauty soap cream bodycare bars Loeze

PaperWise wil organisaties helpen verduurzamen. Ben jij op zoek naar een duurzaam alternatief voor het verpakken van verzorgings- beauty of cosmeticaproducten? Wij denken graag  met je mee in mogelijkheden of brengen je in contact met partijen die milieuvriendelijke doosjes en wrappings van PaperWise kunnen maken. Door te kiezen voor PaperWise kun jíj een positieve verandering in de papierindustrie teweeg brengen en verklein je jouw ecologische voetafdruk. Samen Wise With Waste!

CONTACT

Meer blogs

0
×