Keurmerken duurzaam papier

Er zijn klanten die ons vragen naar FSC en PEFC certificering voor duurzaam bosbeheer en het EU Ecolabel voor een duurzaam product. Deze zijn niet mogelijk voor PaperWise omdat deze keurmerken betrekking hebben op bomen en PaperWise papier is van landbouwafval. Ook krijgen wij wel eens de vraag naar het Duitse keurmerk De Blauwe Engel, een keurmerk voor duurzaam papier. De Blauwe Engel is echter alleen een keurmerk voor recycled papier. PaperWise is géén gerecycled papier (wel tot 25x recyclebaar). PaperWise bestaat uit zuiver cellulose gewonnen uit plantresten (stengels en bladeren die overblijven na de oogst). PaperWise is virgin papier en daarmee voedselveilig.

PaperWise voldoet aan onderstaande keurmerken en certificeringen:
Recycling, voedselveiligheid EC 1935/2004, thuis compostering DIN CERTCO, industriële compostering EN 13432, ISO 9001 Kwaliteitsmanagementsysteem, ISO 14001 Milieumanagemensysteem, ISO 50001 Energiebeheersysteem, ISO 45001 Managementsystemen voor gezond en veilig werken, ISO 9706 Archivering tot 100 jaar en ECF bleaching.
Ook is PaperWise een gecertificeerde B Corp™ (duurzaamheidscertificering).

B CORP
Certified B Corporation

PTS
Recyclable

ISEGA
Food Safe

DIN CERTCO
HOME COMPOSTABLE

EN-13432
Certified Industrial Composting

ISO 9001
Quality Management System

ISO 14001
Environmental Management System

ISO 50001
ENERGY MANAGEMENT SYSTEM

ISO 45001
Occupation Health and Safety Assesment Series

ECF BLEACHING
ELEMENTARY CHLORINE FREE

We geloven in bewustwording; samen kunnen we organisaties en mensen verbinden en in beweging brengen voor een duurzame samenleving. PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Laat met het ‘PaperWise on product logo’ zien dat u voor PaperWise producten kiest die bijdragen aan een duurzame samenleving. Het duurzaamheidslogo mag op drukwerk en verpakkingen gebruikt worden die van PaperWise materiaal gemaakt zijn. Als je kiest voor het PaperWise on Product logo heb je maar één logo nodig dat alle bovenstaande keurmerken en certificeringen borgt.

paperwise-on-product-logo-agri-waste-plant-based_packaging_41x24_fc
0
×