Plastic vrije bio verpakking voor (snack) groente en zacht fruit

Wat zou het toch fijn zijn om dat heerlijke zachte fruit en die knapperige groente snackjes duurzamer te verpakken dan in de huidige plastic bakjes. Maar hoe kun je omgaan met het vocht van groente en fruit in een duurzame plastic vrije verpakking? Steeds meer verpakkers en retailers schakelen om naar milieuvriendelijke verpakkingen en daarmee neemt de behoefte aan vochtwerend duurzaam karton toe.

PaperWise heeft daarom een speciale vochtwerende kartonsoort ontwikkeld voor het verpakken van zacht fruit en groentesnacks: ongebleekte lichtbruine PaperWise Natural Moisture Resistant karton,  dat verkrijgbaar is in grammages 200, 226, 263 en 295 gram.  Bovendien is dit karton recyclebaar én composteerbaar. Het PaperWise Natural karton kan na gebruik  door de consument probleemloos via het oudpapier gerecycled worden. Het voordeel voor de supermarkten is dat zij onverkochte voorraad niet hoeven uit te pakken, want PaperWise Natural karton is geschikt voor vergisting en gecertificeerd voor compostering (industrieel en thuis compostering). Weg met de plastic verpakking! Een zeer dunne bio-kunststof folie -gemaakt van planten- maakt de verpakking compleet op basis van hernieuwbare grondstoffen.

In het voorbeeld hieronder zien we biologische blauwe bessen van het merk Nature & More. Deze duurzame kartonnen verpakking is uitgevoerd met een platte sealrand om de verpakking snel, veilig en stevig te sluiten en toch maximale zichtbaarheid te bieden. Uiteraard is het ook mogelijk om de bio-kartonnen verpakkingen zo te ontwerpen dat ze sluiten met een transparante bio-oversluitdeksel in plaats van een platte sealrand.

paperwise-organic-compostable-moisture-resistant-paper-board-topseal-bio-fruit-vegetable-packaging-nature-and-more

Kartonnagebedrijf Zalpak heeft de eerste kartonnen topseal verpakking van PaperWise ontwikkeld. Een bijzondere ontwikkeling want op de topseal verpakking loopt een patent aanvraag! Het in Amerika en Canada gevestigde bedrijf Mucci Farms wint de award: “Best Sustainable Packaging Award” at Fresh Summit 2019” met deze PaperWise topseal verpakking.

paperwise-socially-responsible-moisture-resistant-paper-board-topseal-bio-fruit-vegetable-packaging-mucci-farms

Deze milieu verantwoorde verpakkingen van PaperWise zijn uitermate geschikt voor het verpakken van bessen, frambozen, bramen, aardbeien, druiven, champignons, snack- tomaatjes of komkommertjes. En uitstekend full colour haarscherp te bedrukken. Indien gewenst kan dit met bio inkten volledig vrij van schadelijke stoffen. Creëer je eigen duurzame verpakking op maat en zorg voor een uitzonderlijke klantbeleving. Heb je vragen? Wil je monsters ontvangen? Neem contact op, we helpen je graag verder.

CONTACT

Meer blogs

0
×