BEZOEK PAPERWISE PAPIERFABRIEKEN

PaperWise hanteert 3 belangrijke uitgangspunten voor de papierfabrieken die PaperWise produceren: landbouwafval is grondstof, een constante hoge kwaliteit én Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Nu het vrij reizen na Corona weer mogelijk is, heeft oprichter Peter van Rosmalen afgelopen jaar alle productielocaties bezocht. Tijdens deze bezoeken vinden de audits plaats van de 3 uitgangspunten. Tevens worden er zaadjes geplant voor toekomstige ideeën en potentiële nieuwe productiepartners bezocht. De kwaliteit van het PaperWise papier en de relatie met de medewerkers van de fabrieken staan hoog in het vaandel. PaperWise is altijd bezig met innoveren vanuit de wil om zo veel mogelijk landbouwafval een tweede leven te geven en de markt te voorzien van een brede range duurzame papier- en kartonsoorten. Ga met PaperWise mee ‘op reis’ voor een kijkje achter de schermen.

UITGELICHT: BEZOEK PRODUCTIELOCATIES INDIA

Voor één van de bezoeken reisde Peter af naar India, het land dat anno 2023 volgens de Verenigde Naties de meeste inwoners ter wereld heeft. De reis begon in Delhi, een bruisende metropool met 39 miljoen inwoners vol historische monumenten zoals de iconische Taj Mahal, Qutub Minar en Lotus Tempel. Een plek van waaruit alle papierfabrieken makkelijk te bereiken zijn. Vervoer per auto is een beleving op zichzelf. Het geeft altijd weer een prachtige indruk van de cultuur en laat – al blijven de verschillen tussen arm en rijk nog zichtbaar- de ontwikkeling zien die het land doormaakt. Indiërs zijn ambitieus, trots en zich zeer goed bewust van de mogelijkheden van het land.

Tijdens de bezoeken valt altijd weer op hoeveel tijd er wordt uitgetrokken om alles te laten zien en te bespreken. Geen geheimen of verboden zones. Transparantie. Gesprekken met technische medewerkers, productontwikkeling, marketing, verkoop en directie geven een goed beeld waarmee de papierfabrieken bezig zijn en welke innovaties in de pijplijn zitten. Kennis en ideeën worden uitgewisseld. Er wordt gepraat over verschil in behoeften en culturen tussen Europa en India. Speerpunten zoals borging van kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit worden besproken, maar ook gewonnen Awards en verkregen certificeringen. Alles komt aan bod tijdens deze bezoeken en dat maakt het ook zo waardevol.

De fabrieken en terreinen worden bezocht, we krijgen altijd een kijk achter de schermen. We zien de faciliteiten waar de medewerkers en de lokale bevolking van gebruik kunnen maken, waaronder een medisch centrum, tempel, kerk en moskee, scholen inclusief gratis busvervoer voor de kinderen en diverse sportfaciliteiten. Maar ook de biovergistingsinstallaties die uit het landbouwafval dat niet geschikt is voor papier, groene energie (methaan biogas) produceren om CO2 te besparen. Een rondleiding naar de enorme grote waterbassins waarin tijdens de moessons het overtollige rivierwater wordt opgevangen, zodat de papierfabriek geen gebruik hoeft te maken van grondwater. India kent droge periodes en de boeren hebben grondwater nodig om hun gewassen te laten groeien. Vanwege de samenwerking tussen boeren en papierfabriek is er begrip dat de papierfabriek geen grondwater gebruikt, dit in tegenstelling tot veel Europese papierfabrieken. Tevens nemen we de tijd om potentiële andere papierfabrieken met landbouwafval als grondstof te bezoeken en daar persoonlijk kennis te maken.

KWALITEIT, GEZONDHEID EN MILIEU STAAN VOOROP

Alle papierfabrieken waar PaperWise geproduceerd wordt, in zowel India als Zuid-Amerika, voldoen aan de strengste eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu. Het beleid wordt geborgd met de management systemen ISO 9001, ISO 45001, ISO 14001 en/of ISO50001. Wit papier wordt elementair chloorvrij gebleekt (ECF), maar het overgrote deel van de PaperWise omzet bestaat uit ongebleekt lichtbruin papier en karton. Nóg beter voor het milieu. Deze papier- en kartonsoorten zijn gecertificeerd voor industriële compostering EN 13432, thuis compostering DinCertco en veilig voor direct voedselcontact EC1935/2004. De natuur kent geen afval. PaperWise gelooft in een circulaire economie waar afvalstoffen ingezet worden als grondstof. PaperWise wil zoveel mogelijk landbouwafval upcyclen naar hoogwaardig papier en karton. Hiermee de milieu impact verkleinen en uiteindelijk de papierindustrie veranderen. PaperWise bewijst dat het kan, dat de kwaliteit top is en de productieomstandigheden zeer hoogwaardig. De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan recycled papier. Arme boeren in ontwikkelingslanden ontvangen extra inkomen, omdat ze nu ook voor hun landbouwafval betaald krijgen. Bovendien wordt dit landbouwafval niet verbrand in de open lucht, wat smog-vorming en de uitstof van CO2 en andere broeikasgassen voorkomt. PaperWise laat zien dat de papierindustrie sociaal verantwoord en milieuvriendelijk kán zijn. Als er maar de wil is om af te buigen van de traditionele wegen.

NIEUWSGIERIG?

Ben je benieuwd naar het PaperWise assortiment? Wil je een map met A4 voorbeelden ontvangen? Of heb je vragen? Neem via onderstaande button contact met ons op en we helpen je graag verder.

CONTACT

Meer blogs

0
×