LUXE COSMETICA VERPAKKING VAN PLANTENRESTEN

Door een groeiende bewustwording van duurzaamheid én een groeiende markt, ziet PaperWise de vraag naar duurzame cosmetica verpakkingen toenemen. Volgens een rapport van Grand View Research zal de wereldwijde markt voor cosmetica verpakkingen tegen 2025 een waarde van 35,9 miljard dollar vertegenwoordigen. Een enorme markt die voor een grote verandering kan zorgen. Want steeds meer cosmetica merken willen de milieu-impact van zowel hun product als de verpakking verkleinen. En zoeken daarom naar duurzame cosmetica verpakkingen die tevens in een luxe uitstraling voorzien. PaperWise biedt uitkomst met een uitgebreid assortiment kartonsoorten voor duurzame luxe cosmetica verpakkingen. Allemaal op basis van plantvezels die overblijven na de landbouwoogst. Welke mogelijkheden zijn er?

COSMETICA VERPAKKING MET EEN LAGE MILIEU-IMPACT

De beauty en cosmetica branche richt zich op het creëren van hoogwaardige, premium producten die effectief zijn en een luxe uitstraling hebben. Deze luxe uitstraling wordt grotendeels gevormd door het verpakkingsontwerp en de keuze van het verpakkingsmateriaal. “De verpakking is het eerste dat consumenten zien en is daarmee een zeer krachtig marketingcommunicatie middel. De consument moet positief geprikkeld worden. Een aantrekkelijke verpakking verleid de consument tot aankoop. En een duurzame verpakking, waarover wordt gecommuniceerd op de verpakking, beïnvloed een consument positief”, zo vertelt Peter van Rosmalen CEO van PaperWise. Het toegenomen bewustzijn van duurzaamheid bij consumenten zorgt voor een sterke groei in de vraag naar milieuvriendelijke cosmetica verpakkingen. Waarbij cosmeticamerken hun merkimago en de productbeleving met duurzame verpakkingen ook nog eens versterken.

Bedrijven die doelbewust op zoek zijn naar duurzame verpakkingsmaterialen, kunnen aansluiting vinden bij PaperWise. PaperWise karton is uitstekend geschikt voor luxe duurzame cosmetica verpakkingen. Doordat PaperWise milieu verantwoord geproduceerd wordt op basis van landbouwafval (de plantenresten die overblijven na de landbouwoogst) is PaperWise 47% beter voor het milieu dan papier van bomen en 29% beter dan gerecycled papier. Bovendien is PaperWise papier en karton sinds 2022 volledig CO-neutraal. Het vervangen van cosmetica verpakkingen gemaakt van bomen of gerecycled karton door PaperWise verpakkingen van landbouwafval, levert dus direct milieuwinst op! En vergroot, wanneer hierover wordt gecommuniceerd, de bewustwording bij consumenten.

RUIME KEUZE IN DUURZAME KARTONSOORTEN EN KLEUREN

De cosmetica verpakking draagt voor een belangrijke mate bij aan de productbeleving en het merkimago. Dus de keuze voor kartoonsoort en daarmee ook de kleur van het karton speelt een zeer belangrijke rol bij het ontwikkelen van duurzame cosmetica verpakkingen. Met het huidige PaperWise assortiment – in de kleuren wit, ivoor en lichtbruin- speelt PaperWise in op de verschillende behoeftes vanuit de cosmetica en beauty branche.

PaperWise Natural

Deze kartonsoort binnen het PaperWise assortiment vervult volledig de behoefte van cosmeticamerken die op zoek zijn naar een uitgesproken natuurlijke uitstraling. Een voorbeeld is Kenko skincare; zij kiezen heel bewust voor verpakkingen van PaperWise Natural voor hun hoogwaardige natuurlijke en biologische oliën voor moeder en baby. De landbouwvezels die na de oogst overblijven worden zonder bleking verwerkt, waardoor het karton van nature aan beide kanten een prachtige natuurlijke lichtbruine kleur heeft. Veelal vormt deze karakteristieke kleur van PaperWise Natural de hoofdtoon in het ontwerp van de duurzame cosmetica verpakking. Ook zien we vanuit PaperWise dat er met doordachte precisie, kleur en huisstijl-elementen toegevoegd worden, zonder dat de hele verpakking wordt bedrukt. Super voor de uitstraling van de verpakking, positief voor de milieu-impact en recycling na gebruik.

PaperWise Natural Coated 1 Side White

Deze kartonsoort weet de werelden van duurzaamheid, hygiëne en puurheid met elkaar te verbinden. PaperWise Natural Coated 1 Side White wordt aan 1 zijde voorzien van een natuurlijk witte klei-coating en is daarmee een zeer populaire kartonsoort voor veel duurzame cosmetica verpakkingen. Merken die hygiëne, schoonheid en sprankelende kleuren willen uitstralen plaatsen de witte zijde aan de buitenzijde van de verpakking. Het geeft ze de mogelijkheid om consumenten aangenaam te verrassen zodra de verpakking geopend wordt. De natuurlijke lichtbruine kleur van de verpakking aan de binnenzijde laat in één oogopslag zien dat er voor een duurzame verpakking is gekozen. Maar natuurlijk kunnen cosmetica merken spelen met de witte en lichtbruine kleur door er zelf voor te kiezen welke zijde aan de binnen- of buitenkant van de verpakking komt. Beide zijden, zowel de gecoate witte als ongecoate lichtbruine zijde, laten zich uitstekend bedrukken in kleur- en zwarttinten.

PaperWise Ivory

Ervaar de magie van de PaperWise Ivory kartonsoort. De crème witte ivoorkleur van het CO2-neutrale PaperWise Ivory geeft duurzame cosmetica verpakkingen een verfijnde, luxe uitstraling. Warmer dan wit en lichter dan het lichtbruin van PaperWise Natural begeeft PaperWise Ivory zich in het midden van deze kleurtinten. Consumenten zullen direct herkennen dat het om een milieuvriendelijke cosmetica verpakking gaat. De zachte crème witte ivoorkleur wordt verkregen door het karton vrij van chloor (ECF) en zonder optische witmakers te bleken. Zo blijft de lage milieu-impact van PaperWise Ivory gegarandeerd. Het meerlaags karton is van een zeer hoge kwaliteit, zodat verpakkingen haast eindeloos geopend en gesloten kunnen worden. Dit zal bijdragen aan het gevoel van luxe en kwaliteit. Beide zijden zijn uitstekend en haarscherp te bedrukken.

PaperWise Ivory Coated 1 Side White

Deze kartonsoort garandeert prachtige kleuren op een sneeuwwitte ondergrond en laat de ogen van consumenten als vanzelf naar de duurzame cosmetica verpakking trekken. PaperWise Ivory Coated 1 Side White wordt aan 1 zijde voorzien van een natuurlijk witte klei-coating en kan daarmee bestaande cosmetica verpakkingen met een witte ondergrond vervangen voor een veel duurzamere variant. De kleurtint aan de andere zijde van het karton wordt gevormd door de basis van het materiaal en heeft een chique crème witte ivoorkleur. Beide zijden laten zich uitstekend bedrukken in kleur- en zwarttinten. Het hoogwaardige CO2-neutrale karton is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor is het materiaal uitstekend bestand tegen veelvuldig vouwen. Designs waar drukinkten of foliedruk over de hoeken plaatsvind is bij deze kartonsoort prima mogelijk zonder dat het karton, de inkten of folie zal breken. Beide soorten PaperWise Ivory (gecoat en ongecoat) zijn te bedrukken op offset en digitale drukpersen.

SAMEN IN BEWEGING NAAR EEN TOEKOMSTBESTENDIGE WERELD

Door te blijven innoveren en het assortiment uit te breiden, wil PaperWise meer en meer merken in beweging laten komen. Zo ook cosmeticamerken die een groeiende markt bedienen en met hun keuze voor duurzaam verpakkingsmateriaal, significant verschil kunnen maken. Denkend aan de miljarden cosmetica producten die er zijn, ligt er een wereld aan milieuwinst open. Hoe meer merken voor PaperWise kiezen, hoe meer landbouwafval we samen een tweede leven geven, hoe meer CO2 we besparen, hoe meer bomen er blijven staan, hoe meer boeren in ontwikkelingslanden extra geld verdienen met landbouwafval. Kiezen voor PaperWise is kiezen voor een toekomstbestendige wereld met een circulaire economie waar afval geen afval is. Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze webshop voor alle productbeschrijvingen en specificaties of vraag gewoon gratis een voorbeeldmap aan met alle PaperWise kartonsoorten via onderstaande button.

CONTACT

Meer blogs

0
×