NIEUW! PAPERWISE IVORY: MILIEUVRIENDELIJK, SOCIAAL VERANTWOORD KARTON VAN LANDBOUWAFVAL

Met trots presenteren we PaperWise Ivory. Deze nieuwe sociaal en milieuvriendelijke kartonsoort is vanaf 2022 leverbaar. PaperWise Ivory is karton gemaakt van landbouwafval, ivoorkleurig, CO2-neutraal en geschikt voor recycling. De toepassingen lopen uiteen van verpakkingen voor droge kruidenierswaren, groente, fruit, gebak, snacks en diepvries tot aan (luxe)cosmetica, verzorging, geschenk, sieraden, medicijnen en overige consumenten verpakkingen. PaperWise Ivory zal in 2022 gecertificeerd worden voor direct contact met voedsel en compostering, zowel industrieel EN13432 als thuiscompostering. Zo kunnen we nóg meer producten voorzien van een duurzame verpakking!

AANLEIDING VOOR UITBREIDING:

We groeien hard, zeer hard zelfs, meer dan 40% per jaar en om die groei vast te houden, breiden we het PaperWise assortiment uit met PaperWise Ivory. Het grote voordeel van Paperwise Ivory is het brede assortiment. Beschikbaar van 160 tot 420 gram/m², met en zonder coating, wel en niet vochtwerend, maakt PaperWise Ivory tot de nieuwe vaandeldrager op het gebied van duurzaam karton.

HOE DUURZAAM IS PAPERWISE IVORY KARTON?

PaperWise Ivory wordt gemaakt van landbouwafval, in India, door onze partner die ook PaperWise White kopieerpapier maakt. Het is deze partner die met circa 20.000 kleinschalige boeren samenwerkt én waar we de langste relatie mee hebben. Middels bio-vergisting en een eigen windmolenpark wekt men 100% groene energie op voor de productie van PaperWise. De fabriek heeft 2 scholen, een klein ziekenhuis, woningen, een uitgebreid sportcomplex, een drinkwater installatie, kerk, moskee en tempel, waar medewerkers en inwoners uit de omliggende dorpen vrij gebruik van mogen maken. Met deze faciliteiten wordt breed bijgedragen aan de Sustainable Development Goals van de United Nations. We zijn dan ook trots en dankbaar dat PaperWise Ivory hier gemaakt wordt.

AANDEEL LANDBOUWAFVAL IN PAPERWISE IVORY

Onze partner heeft een gloednieuwe productielocatie voorzien van de modernste Voith High Speed kartonmachine met een jaarcapaciteit van 200.000 ton. Opgezet om 100% bomen te verwerken…totdat PaperWise het verzoek indiende voor PaperWise Ivory. Duurzaam ondernemen begint bij het verbinden van mensen. Leiderschap, lef en geloven in vernieuwing. Vele gesprekken zijn gevoerd. Ideeën uitgewisseld. Oplossingen gezocht voor alle mitsen en maren. Maar het is gelukt! Door samen te werken, door vertrouwen te houden in het doel; landbouwafval als grondstof voor PaperWise Ivory. De eerste monsters waren op basis van 100% bomen! Maar onze missie is en blijft zoveel mogelijk landbouwafval een tweede leven geven. Het receptuur werd aangepast, landbouwafval toegevoegd, met kleine stapjes productierun na productierun. Technisch is het mogelijk om karton van 100% landbouwafval te maken. Hoever we met PaperWise Ivory komen weten we nu nog niet. Wat we wél weten is dat we op zoek gaan naar het maximale. Dat doen we graag samen, met iedereen die wil meehelpen de volumes te vergroten. Samen maken we de wereld steeds mooier.

EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN

PaperWise Ivory is meerlaags vouwkarton gemaakt van landbouwafval, ivoorkleurig, CO2-neutraal en geschikt voor recycling. De pulp wordt elementair chloorvrij (ECF) gebleekt. Vrij van chemicaliën (optische witmakers) waardoor PaperWise Ivory een natuurlijke zachte ivoorkleur krijgt. Direct herkenbaar dat het om milieuvriendelijk karton gaat.

PaperWise Ivory is verkrijgbaar op rol en in grootformaat vellen. Op verzoek kan het gewicht en de maatvoering aangepast worden tussen de 160 en 420 gram/m². PaperWise Ivory Moisture Resistant is ongecoate meerlaags vouwkarton bestand tegen vocht en condens en is aan beide zijde te bedrukken. De ivoorkleur van het materiaal geeft een zachte tint aan de drukkleuren. Wil je de kleuren van de bedrukking maximaal laten stralen, kies dan voor de uitvoering met een éénzijdige witte klei coating: PaperWise Ivory Moisture Resistant C1S White. PaperWise Ivory is altijd geschikt voor direct contact met voedsel en te bedrukken op offset en digitale drukpersen. Medio 2022 zullen de certificeringen voor compostering Industrieel EN13432 en thuiscompostering in gang gezet worden.

Het PaperWise Ivory assortiment is geschikt voor een zeer breed scala aan verpakkingen en drukwerk. De toepassingen lopen uiteen van verpakkingen voor droge kruidenierswaren, groente, fruit, gebak, snacks en diepvries tot aan (luxe)cosmetica, verzorging, geschenk, sieraden, medicijnen en overige consumenten verpakkingen. Voor drukwerk is PaperWise Ivory zeer geschikt als kaft voor boeken, magazines, schriften, agenda’s, schrijfblokken en notitieboekjes. Maar ook flyers, brochures, kaarten, visitekaartjes en posters kunnen uitstekend van het duurzame PaperWise Ivory gemaakt worden.

Voor een actueel overzicht van de beschikbaarheid kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week de PaperWise webshop bekijken. In het begin is het assortiment nog beperkt, maar dit zal na verloop van tijd steeds verder uitgroeien tot een complete productrange. Dus mocht een uitvoering, afmeting of grammage nu nog niet te vinden zijn in de webshop, neem dan even contact met ons op, dan bekijken we samen hoe snel we jouw wens kunnen invullen. Klik op onderstaande button of mail ons op info@paperwise.eu. Liever iemand persoonlijk spreken? Bel ons gerust op +31(0)492 849 575. Wij helpen je graag verder!

CONTACT

Meer blogs

0
×