Header Paperwise sustainable packaging
Duurzame kantoorartikelen voor een groener kantoor

Kantoorartikelen dragen aanzienlijk bij aan de enorme hoeveelheid plastic- en papierafval die jaarlijks beschikbaar komt. De verwachting is, dat tussen 2010 en 2060 de papierconsumptie wereldwijd zal verdubbelen. En voor die hoeveelheid papier zijn heel veel bomen nodig. In totaal is er al 386 miljoen hectare bos verloren gegaan in de periode 2001 tot 2019 (bron). Nu het bewustzijn over ontbossing toeneemt en de problemen zichtbaar worden, maken steeds meer mensen en bedrijven de keuze om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Kiezen voor duurzaam papier en duurzame stationery van PaperWise is een eenvoudige stap om jouw steentje bij te dragen.

Veel organisaties proberen over te stappen naar paperless werken om zo hun papierverspilling te verminderen. Papierloos werken is tussen 2018 en 2020 populairder geworden blijkt uit onderzoek (bron). Maar in de praktijk blijkt dit (nog) best lastig te zijn. De behoefte aan duurzame kantoorartikelen blijft daardoor aanwezig. PaperWise biedt daarin een helpende hand. Hoe? Door papier en karton van landbouwafval te maken, wat vervolgens ingezet wordt voor het produceren van duurzame stationery. Door te kiezen voor duurzame kantoorartikelen, creëer jij een groener kantoor en zet je een belangrijke stap richting een schonere wereld. Als we allemaal overstappen op milieuvriendelijke stationery, helpen we gezamenlijk om de wereld een steeds schonere en gezondere plek te maken.

WAT ZIJN DUURZAME KANTOORARTIKELEN?

Dagelijks worden er wereldwijd enorme hoeveelheden kopieerpapier, printpapier, briefpapier, visitekaartjes, mappen, enveloppen en notitieblokken gebruikt. Hou je vast: een gemiddelde kantoormedewerker gebruikt 10.000 vellen printpapier per jaar, waarvan bijna de helft nog dezelfde dag in de prullenbak belandt (bron). Voor de productie van al dat papier is grondstof nodig, veelal houtvezels die gewonnen worden vanuit bomenkap. Vervolgens volgt het productieproces waarbij veel water, energie en chemicaliën worden gebruikt om het papier zo mooi te maken als wij het kennen: glad en wit. Duurzame kantoorbenodigdheden van PaperWise papier en karton zijn op zo’n manier gemaakt dat ze véél minder het milieu belasten dan kantoorartikelen gemaakt van bomen.

DUURZAME KANTOORARTIKELEN VAN KARTON EN PAPIER OP BASIS VAN LANDBOUWAFVAL.

Duurzame stationery gemaakt van PaperWise bestaat uit papier en karton van plantenresten. Deze plantenresten, landbouwafval dat overblijft op de akkers na de oogst, worden verzameld en verwerkt tot een nieuwe generatie milieuvriendelijk papier en karton. De plantenresten die anders verbrand zouden worden, voorkomen de bomenkap van duizenden bomen. Vanaf de oprichting is er met PaperWise al meer dan 10,7 miljoen kg landbouwafval hergebruikt. En zijn er 77.040 bomen niet gekapt! Bovendien zit er nóg een voordeel aan het niet verbranden van deze plantenresten; hierdoor wordt smogvorming, milieuvervuiling van de bodem en onnodige CO2-uitstoot voorkomen. Sinds de oprichting van PaperWise in 2015 is de uitstoot van 16.100.00 kg CO2-equivalenten bespaard gebleven, doordat het landbouwafval niet in de openlucht is verbrand. Het milieu wordt dus veel minder belast!

Ook het productieproces van PaperWise is eco vriendelijk. PaperWise wordt gemaakt met groene energie afkomstig uit biovergisting. Hiervoor gebruiken ze het gedeelte van het agrarisch restmateriaal dat niet verwerkbaar is als grondstof voor papier, maar ideaal geschikt is voor vergisting. Tijdens het proces komt methaangas vrij waarmee de eigen energiecentrale hitte en stroom produceert. Dit is bij uitstek een voorbeeld van een reststroom uit een reststroom, voor de productie van eigen groene energie. Dit bespaart CO2-uitstoot en vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen.

De belasting van PaperWise voor het milieu ligt 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan recyceld papier. Door te kiezen voor duurzame kantoorartikelen gemaakt van PaperWise papier of karton, verklein je dus jouw afdruk op het milieu en draag je bij aan een groener kantoor.

paperwise sustainable paper board agri wise with waste eco office stationery images3_tekengebied

Waarom het gebruik van duurzame kantoorartikelen zo belangrijk is

Dagelijks gaan er ontelbaar veel kantoorartikelen door de handen. En dat wereldwijd. Voor de productie hiervan is héél veel papier nodig. Door te kiezen voor stationery gemaakt van papier uit bomen, draag je inherent bij aan bomenkap. De papierindustrie is een grote veroorzaker van ontbossing. Deze ontbossing heeft desastreuze gevolgen voor belangrijke ecosystemen en draagt bij aan opwarming van de aarde en klimaatverandering. Niet voor niets is het stuiten van de ontbossing wereldwijd rond 2030, één van de pijlers van de klimaattop 2021 in Glasgow (bron). ‘There is no planet B’! Samen zullen we het verschil moeten maken.

PaperWise werkt op revolutionaire wijze samen met de papierindustrie die het systeem ook positief willen veranderen. Waarom zouden we met z’n allen bomen blijven kappen en landbouwafval, bordenvol met cellulose (de grondstof voor papier), zomaar verbranden? Waardevolle grondstoffen gaan verloren, CO2 komt onnodig vrij en er ontstaat milieuvervuiling naar bodem en lucht. Zonde! Samen met jou wilt PaperWise de papierindustrie veranderen en daarmee positief bijdragen aan welzijn en natuur wereldwijd.

Kwaliteit, uitstraling en duurzame communicatie

PaperWise voldoet aan de allerhoogste kwaliteit. Met PaperWise kun je dus eenvoudig bijdragen aan een groener kantoor en je merkt geen verschil. Papier en karton van PaperWise is geschikt voor het maken van veel verschillende kantoorartikelen. Of je nu op zoek bent naar briefpapier, kopieerpapier, enveloppen, visitekaartjes, notitieblokken of duurzame kalenders en agenda’s, het is allemaal mogelijk. Kies je voor PaperWise papier en karton, dan wil je wellicht jouw duurzame keuze laten zien en communiceren. PaperWise staat voor je klaar met een communicatie concept en duurzaamheidslogo’s en helpt jou graag met de communicatie.

PaperWise sustainable paper board agri wise with waste eco office stationery images

Voorbeelden van duurzame kantoorartikelen

Benieuwd wat je allemaal van het duurzame PaperWise kunt laten maken of als eindproduct kunt bestellen? Laat je hieronder inspireren door de vele mogelijkheden op het gebied van duurzame stationery gemaakt van PaperWise.

Duurzame kantoorartikelen: kopieer- en printpapier

PaperWise kopieerpapier is goed voor iedereen! Het draagt positief bij aan een betere wereld en is storingsvrij te gebruiken. Het maakt niet uit of je voor wit of lichtbruin papier kiest, alle varianten hebben een lage milieu impact. Het voordeel van het lichtbruine ongebleekte kopieerpapier is dat iedereen kan zien dat je goed bezig bent. En ja, niet bleken is altijd beter dan wel bleken, ook al wordt het witte PaperWise papier chloorvrij ECF gebleekt.

PaperWise kopieerpapier en printpapier is CO2-neutraal en dat bereiken we door in de hele keten zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. We gebruiken waar mogelijk groene energie en de CO2-uitstoot die daarna nog overblijft compenseren we om jou uiteindelijk CO2-neutraal kopieerpapier te kunnen leveren.

Al het milieuvriendelijke kopieerpapier en printpapier van PaperWise wordt gemaakt van landbouwafval, van stengels en bladeren die overblijven na de oogt. PaperWise white, ons witte papier heeft al een aandeel van 55% landbouwafval en PaperWise Natural het ongebleekte lichtbruine papier zelfs 100%. We streven naar een zo hoog mogelijk aandeel landbouwafval voor al het PaperWise papier, maar technisch is dat best een uitdaging. Help jij mee het volume te vergroten? Dan wordt het ook steeds makkelijker om het aandeel landbouwafval te laten toenemen.

Wil je archiveren? Dan hebben we goed nieuws. PaperWise White kopieerpapier is gecertificeerd voor archivering tot 100 jaar volgens de ISO norm 9706. En mocht je toch besluiten om het papier weg te gooien, doe dat dan in de oudpapier bak. PaperWise is van de aller hoogste kwaliteit en perfect om te recyclen. Bekijk hieronder het PaperWise kopieerpapier assortiment:

PaperWise eco friendly sustainable copy printing paper A4 80 gram CSR office
PaperWise Natural eco copy printing paper A4 72gram atwork agriwaste office_c
PaperWise Natural CSR copy printing paper A4 72gram wisewithwaste sustainable eco friendly paper office

Duurzame kantoorartikelen: schrijfblokken, notitieblokken & notebooks

Schrijf- en notitieblokken zijn handig om te gebruiken en leuk om te geven net zoals notebooks. Je draagt bij aan een beter milieu door voor stationery van eco vriendelijk PaperWise papier en karton te kiezen. In onderstaande voorbeelden is voor de omslag het ongebleekte PaperWise Natural karton gebruikt en verkrijgbaar in 245 tot 310 gram. PaperWise Natural heeft een mooie eco look met een natuurlijke lichtbruine tint. Voor het binnenwerk kan gekozen worden PaperWise White van 90 gram of voor PaperWise Natural in 70 of 90 gram papier. Kies je voor duurzaam PaperWise papier, dan vind je het wellicht ook heel prettig om jouw duurzame keuze te communiceren, op de kaft of in het binnenwerk. PaperWise staat voor je klaar met duurzaamheidslogo’s en helpt jou graag in je communicatie.

PaperWise sustainable paper notebooks a5 notes natural eco stationery organic writing pad office_c

Duurzaam schrijfblok A5 met een binnenwerk van PaperWise White 80 gram

PaperWise eco friendy paper notebook notepad paperontherocks

Duurzame notitieboekjes van Paper on the Rocks met een binnenwerk van PaperWise Natural 90 gram

PaperWise socially responsible paper writing pad notebook office sustainable stationery UnitedEconomy

Duurzaam schrijfblokje voor United Economy met een omslag van PaperWise Natural 295 gram en een binnenwerk van PaperWise White 80 gram

Duurzaam schrijfblok A4 van Moonen Packaging met een binnenwerk van PaperWise White 80 gram

PaperWise eco paper calender agenda writing pad notebook socially responsible stationery office MooiGraphicStudio

Duurzame schrijfblokken van Mooi Graphic Studio gedrukt op PaperWise Natural 70 gram in combinatie met PaperWise Natural 90 gram

Duurzaam kladblok A4 met een omslag van PaperWise Natural Coated 1 Side White 342 gram en een binnenwerk van PaperWise White 80 gram

Duurzaam PaperWise schrijfblokje A5 met een omslag van PaperWise Natural 295 gram en binnenwerk van PaperWise White 80 gram

PaperWise sustainable paper notebooks white notes eco stationery organic writing pad office

Duurzame PaperWise notitieblok A4 met een omslag van PaperWise Natural 295 gram en binnenwerk van PaperWise White 80 gram

PaperWise sustainable paper notebooks A4 white eco stationery organic writing pad office

Duurzame PaperWise schrijfblok A4 met een omslag van PaperWise Natural 295 gram en een binnenwerk van PaperWise White 80 gram

Duurzame kantoorartikelen: Agenda’s en Kalenders

Ondanks de digitalisering sta je er versteld van in hoeveel kantoren en huishoudens papieren (bureau) kalenders, agenda’s of organizers aanwezig zijn. Gemaakt van PaperWise zijn deze ‘papieren helpers’ naast praktisch ook duurzaam! Het milieuvriendelijke papier en karton van PaperWise is uitstekend geschikt voor het drukken van agenda’s en kalenders. Het ongestreken papier heeft geen coating en is daardoor zeer goed beschrijfbaar, zonder dat de inkt gaat vlekken. Ideaal voor zowel agenda’s als kalenders. Voor de kaften zijn dikkere papiersoorten van meer dan 245 gr/m2 beschikbaar. Naast PaperWise White leent ook het lichtbruine PaperWise Natural zich uitstekend voor het drukken van duurzame stationery. Het ongebleekte PaperWise Natural dat voor 100% uit landbouwafval bestaat, geeft jouw kalenders en agenda’s een natuurlijke eco-look dat jouw milieubewuste keuze visueel onderstreept en voor veel consumenten tot de verbeelding spreekt. Kies je voor PaperWise, dan kies je voor duurzame stationery zonder in te boeten op kwaliteit of een luxe uitstraling.

Duurzame agenda’s en kalenders van Zettler Kalender op PaperWise Natural 295 gram en PaperWise White 70 gram. Lees meer in onze blog

Duurzame kalender van Mooi Graphic Studio gedrukt op PaperWise Natural 295 gram en PaperWise Natural 90 gram. Lees meer in onze blog

Duurzame kalender voor Rabobank met een voorblad van PaperWise White 110 gram en binnenwerk van PaperWise White 90 gram. Lees meer in onze blog.

Duurzame kantoorartikelen: briefpapier en enveloppen

Beide standaarden voor briefpapier, 80- en 90 gram, zijn bij PaperWise te vinden. Het duurzame witte briefpapier gemaakt van PaperWise White heeft een zeer lage milieu impact en is Elementair Chloorvrij (ECF) gebleekt. Het laat zich uitstekend aan beide zijden bedrukken, zowel in kleur als zwart/wit en is geschikt voor alle printers, offset machines en digitale drukpersen. Ook enveloppen kunnen uitstekend vervaardigd worden uit PaperWise papier. De milieu impact hiervan ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan gerecycled papier en karton. Door over te stappen op enveloppen van landbouwafval draag je bij aan milieu-behoud. Naast 80- en 90 gram papier kun je ook kiezen voor een luxere uitstraling door te gaan voor een wat zwaarder grammage zoals PaperWise Natural 150 gram. Ook enveloppen kunnen uitstekend voorzien worden van jouw logo en overige branding, in kleur of zwart-wit bedrukking.

Duurzame harmonika envelop gedrukt op CO2 neutraal, ongebleekt PaperWise Natural 150 gram.

Duurzame vensterenvelop gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram.

Duurzame envelop gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram en ongebleekt PaperWise Natural 90 gram.

PaperWise socially responsible paper board eco packaging office envelopes mailing webshop vanhulley

Duurzame verzendenvelop gedrukt op PaperWise Natural 150 gram.

PaperWise agriwaste sustainable paper board eco paper letterpaper

Duurzame briefpapier gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram.

PaperWise environmentally friendly paper board mailing envelope natural office printing BamboNature

Duurzame verzendenvelop vervaardigd van ongebleekt PaperWise Natural 295 gram.

Duurzame kantoorartikelen: visitekaartjes

Visitekaartjes iets uit het verleden? Niets is minder waar! Wereldwijd worden nog altijd 27 miljoen visitekaartjes per dag geprint (bron). En dat is niet zo gek, want met de juiste keuzes geef je letterlijk nogal een visitekaartje af. Met duurzame visitekaartjes gemaakt van PaperWise geef je landbouwafval een tweede leven en draag je bij aan vergroenen van jouw kantoor. Alle PaperWise papiersoorten lenen zich uitstekend voor fullcolour of zwart-wit bedrukking. Ook preging is een optie, hiermee krijgt het visitekaartje reliëf en geeft jouw visitekaartje net wat extra’s.

PaperWise eco sustainable paper board printing business cards office promo printingmatters

Duurzame visitekaartjes gedrukt op ongebleekt CO2 neutraal PaperWise Natural 295 gram.

Duurzame visitekaartjes gedrukt op PaperWise Natural Coated 1 side White 342 gram.

PaperWise eco sustainable paper board printing business cards office promo printingmatters

Duurzame visitekaartjes gedrukt op ongebleekt CO2 neutraal PaperWise Natural 295 gram.

Duurzame kantoorartikelen: Vouwmappen

Vouwmappen die vervaardigd zijn uit PaperWise Natural karton hebben een natuurlijke lichtbruine kleur. PaperWise Natural is ongebleekt, 100% van landbouwafval gemaakt en is tot wel 7x te recyclen via de normale oud papier stroom. Kies bijvoorbeeld voor PaperWise Natural 226 gram. Al het PaperWise papier en karton, zowel ECF gebleekt als ongebleekt, leent zich uitstekend voor bedrukking in kleur of zwart-wit. En wil je graag op een subtiele manier communiceren dat jouw vouwmap van milieuvriendelijk karton van landbouwafval is gemaakt, voorzien wij jou graag van PaperWise duurzaamheidslogo’s. Samen Wise With Waste!

Duurzame kantoormappen gemaakt van ongebleekt CO2 neutraal PaperWise Natural 226 gram.

PaperWise agriwaste sustainable paper board eco printing book leaflet folder Norway

Duurzame vouwmap gedrukt op PaperWise Natural 295 gram van 100% landbouwafval.

PaperWise sustainable paper board agriwaste office eco printing folder insert inside promo

Duurzame vouwmap van PaperWise Natural 295 gram: sociaal verantwoord én milieuvriendelijk.

Stap jij ook over op Duurzame kantoorbenodigheden?

Kiezen voor een groener kantoor en overstappen op duurzame kantoorartikelen van PaperWise; een kleine stap met een enorme impact. Ook jij kunt met jouw keuze het verschil maken. Samen kunnen we bijdragen aan een betere wereld en onze milieu-impact verlagen. Samen Wise With Waste! Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Wil je graag kennis maken met PaperWise of papier van landbouwafval eens voelen en beleven? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag.

CONTACT

Meer artikelen

0
×