Van plantresten naar duurzame stationery

Ondanks de digitalisering sta je er versteld van in hoeveel kantoren en huishoudens papieren (bureau) kalenders, agenda’s of organizers aanwezig zijn.  Gemaakt van PaperWise zijn deze ‘papieren helpers’ naast praktisch ook duurzaam!  Eco stationery is er in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. Laat je inspireren hoe Rabobank, Zettler Kalender en Mooi Graphic Studio hun duurzame kalenders, agenda’s en planners – gemaakt van plantresten-  hebben vormgegeven.

Waar de 3-maand  en bureaukalenders veel door bedrijven worden gebruikt, zien we de foto-, week-, maand-, en verjaardagskalenders veel terug bij consumenten thuis. Als relatiegeschenk is de schrijfonderlegger een geliefd cadeau. Met PaperWise is het mogelijk om al deze stationery een stuk duurzamer te maken!

Wil je jouw duurzame kalenders en planners ook de look en feel van duurzaamheid meegeven, kies dan voor ons milieuverantwoorde ongebleekte PaperWise Natural papier of karton, net zoals Mooi Graphic Studio (zie voorbeeld hierboven). Zij hebben een complete eco lijn uitgebracht op dit natuurlijke materiaal. De MOOI eco familieplanner, weekplanner en notitieblokken zijn gemaakt van PaperWise Natural 90 gram papier, het binnenwerk van het MOOI eco uitsprakenboekje is gemaakt van  PaperWise Natural 150 gram papier en de MOOI eco cadeaukaarten, ansichtkaarten, dubbele wenskaarten en invulkaarten zijn gedrukt op PaperWise Natural 295 gram. PaperWise Natural heeft een natuurlijke lichtbruine kleur (doordat het ongebleekt is) wat bijdraagt een duurzame uitstraling. Gecombineerd met zwarttonen krijgt het natuurlijke materiaal een stijlvolle touch. Maar ook kleuren komen tot leven op PaperWise Natural!  In een slim gekozen design versterken de kleuren juist het natuurlijke  materiaal.

paperwise-natural-sustainable-eco-paper-stationery-writing-mooi-graphic-studio-

Rabobank heeft ervoor gekozen om de kaft van hun milieuverantwoorde week- en maandkalender te laten drukken op PaperWise White 110 gram papier en het binnenwerk op PaperWise White 90 gram papier. Op elke pagina wordt hun duurzame keuze voor het ecologisch en sociaal verantwoorde PaperWise gecommuniceerd met de vermelding “Gedrukt op landbouwafval papier”.

paperwise-environmentally-friendly-natural-paper-stationery-writing-calender-planner-office-printing-rabobank

Het Duitse Zettler Kalender heeft een assortiment van milieu verantwoorde tafelkalenders en agenda’s gemaakt van PaperWise. Voor de kaft is gekozen voor het ongebleekte lichtbruine PaperWise Natural 263 gram karton en het binnenwerk is uitgevoerd in het gelijksoortige PaperWise Natural 70 gram papier. Het geheel is gebonden middels wire-o/spiraal binding. Ook Zettler Kalender communiceert bewust over de duurzame keuze voor PaperWise. Op de voorkant staat een vermelding naar landbouwafval “100% AGRAR, PAPIER AUS AGRAR-RESTSTOFFEN” en op de achterzijde  volgt meer uitleg over PaperWise papier.

paperwise-eco-friendly-natural-paper-stationery-writing-calender-notebook-planner-office-printing-zettler-kalender

PaperWise gelooft in verbinding om samen een toekomstbestendige wereld te creëren. Wij ondersteunen onze klanten in hun communicatie over duurzaamheid en stellen daarvoor allerhande PaperWise logo’s en teksten beschikbaar. Dit beeldmateriaal is een communicatief hulpmiddel om joúw boodschap over duurzaamheid te vertellen. Wij denken graag mee in oplossingen en pakkende communicatie of je nu op zoek bent naar communicatieve uitingen voor drukwerk, verpakkingen of kantoorbenodigdheden zoals weekplanners en maandkalenders.

CONTACT

Meer blogs

0
×