Header Paperwise sustainable packaging
Duurzame Wegwerpbekers

PaperWise maakt het makkelijker voor jouw bedrijf om over te stappen op duurzame wegwerp bekers.

Wat zijn duurzame verpakkingen?

Maar waarin onderscheidt een duurzame verpakking zich eigenlijk van conventioneel verpakkingsmateriaal? In reguliere verpakkingen wordt vaak niet-duurzaam, niet circulair materiaal gebruikt. Papier waar bomen voor worden gekapt, plastic dat uit aardolie wordt gemaakt. Eindige bronnen, waar we er nu al te weinig van hebben, terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn.

Dat is niet meer van deze tijd en wij doen het dan ook anders. Natuurlijk materiaal dat anders zou worden weggegooid en verbrand, zetten wij om in hoogwaardige verpakkingen voor jouw producten. De producten worden beschermd, zodat hun kwaliteit wordt behouden en ze langer houdbaar zijn. En de consument ziet dat jullie bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. 

Duurzame verpakkingen van karton en papier op basis van landbouwafval

PaperWise vervaardigt afhankelijk van het doel, verpakkingen van karton en/of papier. Sommige producten hebben bescherming nodig tegen mechanische impact (zoals stoten en schokken tijdens transport) en kunnen de dikte van karton goed gebruiken. Onze dozen en doosjes zijn in allerlei maten beschikbaar en zijn naar wens te bedrukken.

We leveren ook papier in diverse diktes. Dat is bijvoorbeeld geschikt om producten in te wikkelen en te verpakken in de winkel, snackbar en op de markt. Met een vet- en vochtbestendige coating zijn de klanten ervan verzekerd dat hun eten er net zo smakelijk uit komt als het erin ging, zonder viezigheid op hun handen of in hun tas. Verder wordt papier gebruikt als binnenverpakking (inlay) die jouw producten beschermt bij verzending.

Waarom duurzaam verpakken?

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en deze trend zal voorlopig niet afnemen. De consument is er zich steeds meer van bewust dat zijn of haar keuzes gevolgen hebben voor de aarde en dat elk individu zijn of haar steentje bij kan dragen aan een groenere wereld. Mensen gebruiken daarom steeds minder plastic en letten op keurmerken die garanderen dat een artikel zo min mogelijk schade aan de wereld toebrengt en een zo’n groot mogelijk positief effect heeft.

Merken die de bewuste consument aanspreken, zijn de voortrekkers in de overstap op duurzaam papier en duurzame verpakkingen. De meeste mensen weten nu bijvoorbeeld dat conventioneel papier leidt tot ontbossing en dat plastic verpakkingen en wegwerpartikelen verantwoordelijk zijn voor de plastic ‘soep’ in de oceaan en sterfte onder vogels en zeedieren.

conventional paper and packaging leads to deforestation and plastic waste in oceans

Wat is het meest duurzame verpakkingsmateriaal?

De consument zal blij zijn om ons logo op jouw materiaal te zien. Ons revolutionaire papier en verpakkingsmateriaal wordt namelijk gemaakt van plantaardig landbouwafval. En dan meer specifiek landbouwafval uit ontwikkelingslanden, waar dit afval een groot probleem vormt en schreeuwt om een milieuvriendelijke toepassing. Naar onze visie is dit het meest duurzame verpakkingsmateriaal dat momenteel beschikbaar is voor organisaties, instellingen en bedrijven.

Hoe zit dat? Bij de gewassen die de landbouw wereldwijd teelt, zoals rijst, tarwe, gerst, maïs, hennep en suikerriet, gebruikt men maar 20 procent van de plant. De overige 80 procent, de stengels en bladeren, worden als afval beschouwd. Dit afval wordt verbrand: in Europa in energiecentrales, maar op veel plekken in landen buiten de EU ook in de open lucht. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, want bij verbranding gaan de waardevolle grondstoffen verloren en in het open veld komt veel smog in de vorm van rook en CO2 vrij.

De fabrieken die PaperWise produceren kopen dit ‘afval’ echter op en geven het een nieuw leven door er papier en verpakkingsmateriaal van te maken. Zo worden er drie vliegen in één klap geslagen: boeren in ontwikkelingslanden krijgen meer inkomen, er wordt minder afval verbrand en wij kunnen jou een duurzaam product aanbieden.

Met dit landbouwafval maken wij verschillende producten, variërend van hoogwaardig papier voor tijdschriften, boeken en drukwerk tot verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld cosmetica, zeep en sieraden, maar ook bekers, draagtassen en verpakkingen voor groente, fruit en bakjes voor friet en snacks. Bij al deze toepassingen zorgen wij ervoor dat ons papier en karton van de hoogste kwaliteit is en geschikt voor alle doeleinden waar je tot nu toe regulier papier en karton voor gebruikte.

PaperWise environmentally friendly socially responsible paper board sustainable packaging office printing no poverty

Geen afbreuk aan kwaliteit noch uitstraling

Sommige mensen denken nog steeds dat duurzaam en milieubewust synoniemen zijn voor ouderwets, saai en ‘hippie’ design, of dat duurzame alternatieven voor wegwerpplastic in de horeca lekken of slap worden bij gebruik. Dit hoeft echter niet het geval te zijn!

Ons materiaal doet in kwaliteit en mogelijkheden niet onder voor minder duurzame alternatieven. Wij kunnen plantaardig karton maken dat vet- en vochtresistent is en daarmee een volwaardig alternatief biedt voor plastic verpakkingen. Op deze manier kun je je bedrijf duurzamer maken zonder in te leveren op kwaliteit of toepasbaarheid. Van friet tot een broodje gezond en van kaas tot koekjes, het kan allemaal worden verpakt in het vetresistente materiaal van PaperWise.

PaperWise als meedenkende partner voor duurzame wegwerpbekers

We begrijpen de lastige positie waar bedrijven en organisaties, waaronder supermarkten, retailers, overheden, productielocaties en kantoren zich in bevinden. Aan de ene kant willen steeds meer consumenten meer duurzame verpakkingen zien. Aan de andere kant is de consument zich nog onvoldoende bewust van het nut en de meerwaarde van verpakkingen, en dan met name wat betreft de logistiek, versheid en houdbaarheid (voedselverspilling voorkomen), hygiëne en voedselveiligheid. De consument wil in een notendop meer duurzame verpakkingen zien, maar wilt niet inleveren op aangestipte voordelen van verpakkingen.

Verder is het zaak om de aantrekkingskracht en het gebruiksgemak niet uit het oog te verliezen vanuit marketing oogpunt. PaperWise-verpakkingen zijn uitstekend te bedrukken. Ons verpakkingskarton is ongebleekt lichtbruin van kleur, wat een natuurlijke uitstraling heeft en waarop drukkleuren in ieder design duidelijk en levendig overkomen. Wanneer je bedrijf kiest voor verpakkingen van PaperWise, stemmen we het materiaal dat we produceren af op jouw wensen wat betreft formaat, papiergewicht, enzovoort. PaperWise-karton geeft jouw merk de verdiende duurzame en kwalitatieve uitstraling. 

 Zo hebben bijvoorbeeld diverse cosmeticamerken al gekozen voor PaperWise. We stemmen niet alleen ons product specifiek af op de klantwens, maar we bieden ook uitvoerige verkoopondersteuning aan en geven verkooptrainingen aan jouw commerciële medewerkers zodat je zeker weet dat je jouw investering meer dan terugkrijgt. Uiteraard spelen ook de kosten mee. PaperWise maakt duurzaam verpakken betaalbaar.

Denk aan de toekomst: de consument voelt zich steeds meer betrokken bij het welzijn van de planeet en er worden steeds meer verpakkingen gebruikt waarvoor géén bomen hoeven te worden omgehakt. Op termijn verwachten we dat een PaperWise-label op jouw product even essentieel is voor de bewuste consument als bijv. het dierproefvrij-label. De consument is ook bereid om hiervoor meer te betalen.

PaperWise Sustainable Packaging2

PaperWise werkt met bedrijven van iedere grootte, van de plaatselijke onafhankelijke biologische winkel tot de grootste supermarktketens van het land. Al deze bedrijven tonen ons logo nu al met trots, als een teken van hun commitment voor duurzaam ondernemen. We werken niet alleen samen met fysieke winkels, maar ook met bedrijven online. Heb jij een webshop en wil je graag duurzamer ondernemen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden op het gebied van verzendverpakkingen te bespreken. Wij staan open voor al jouw ideeën!

Hieronder delen we ter inspiratie een aantal voorbeelden van duurzame verpakkingen die wij reeds gerealiseerd hebben voor verscheidene soorten afnemers in verschillende industrieën in verschillende landen. 

Voorbeelden van duurzame wegwerp bekers

Hoewel het strikt genomen geen verpakking is, behoren bio drinkbekertjes ook tot de mogelijkheden. Handig voor allerlei soorten evenementen en festivals. Ook in vliegtuigen, treinen, afhaalrestaurants en cafes worden deze bio bekers ingezet.

De eco wegwerpbekers van PaperWise zijn gemaakt van milieuvriendelijk ongebleekt PaperWise karton van 100% landbouwafval. De bekers hebben een lage milieu impact en zijn aan de binnenzijde voorzien van een lekdichte bio-coating. Het PaperWise karton en de bio-coating zijn gecertificeerd voor composteerbaarheid (EN13432) en voedselveiligheid (EC1935/2004). De bekers zijn industrieel composteerbaar, het karton van bekers is zelfs thuis composteerbaar (DIN Home Compostable). De bekers kunnen ook recycled worden via de afvalstroom drankkartons.

PaperWise packaging paper cups

Ecologische bio drinkbeker. Ideaal voor festivals, evenementen en horeca.

PaperWise environmentally friendly bio drinking cup paper

Eco wegwerpbekers voor vliegtuigen, treinen of afhaal restaria’s.

PaperWise organic paper cup eco friendly disposable paper tea coffee drinking cups office

Bio bekers voor warme en koude dranken. Geschikt voor elk evenement.

Wij helpen jou graag op jouw duurzame weg

Wil je monsters? Heb je vragen? Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden voor jouw merk, product of organisatie te bespreken, kosteloos en vrijblijvend.

CONTACT

Meer artikelen

0
×