Header Paperwise sustainable packaging
DRAAG BIJ AAN MVO EN KIES VOOR DUURZAME ENVELOPPEN

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is aan de orde van de dag. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de impact die zij hebben op mens, milieu en maatschappij. En met die bewustwording gaat een toenemende mate van ‘vergroening’ gepaard. Steeds vaker zien bedrijven én hun klanten het belang in van milieuvriendelijk ondernemen, waardoor de vraag naar milieuvriendelijke producten toeneemt.  

Per jaar worden er honderden miljoenen folders, brochures, magazines en verslagen gedrukt. En bij het drukken en printen hiervan worden veel materialen gebruikt die belastend zijn voor het milieu. Door over te stappen op milieuvriendelijk drukwerk draag je bij aan het verminderen van de belasting van het milieu. Uit onderzoek blijkt dat mensen milieuvriendelijke producten waarderen, terwijl je aan de kwaliteit geen concessies hoeft gedaan te worden. Ben jij klaar om de stap te maken naar milieuvriendelijk drukwerk?  

Wat zijn milieuvriendelijke enveloppen? 

In Nederland wordt bijna 80% van het drukwerk op papier gedrukt. Van oudsher is het meeste drukwerk flink belastend voor het milieu. Hoewel er bij papieren drukwerk veel natuurlijke materialen worden gebruikt, worden voor het productieproces natuurlijke bronnen toch onnodig uitgeput. Denk aan alle bomen die voor papier gekapt worden. Bomen worden in de traditionele papierindustrie ingezet als primaire grondstof voor het vervaardigen van papier en karton. Dit betekent dat de boom geplant wordt met als doel om gekapt te worden voor papier. Afhankelijk van de soort hebben de meeste boomsoorten in Europa een groeitijd van tussen de 15 en 80 jaar. Zo lang duurt het dus om een boom te laten groeien voordat er papier van gemaakt wordt. Daarnaast worden er chemicaliën toegevoegd om tot een goed eindresultaat te komen. Waarom belasten we het milieu met onnodige bomenkap en milieuvervuiling als het ook anders kan?  

Gelukkig zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven, voor gangbaar drukwerk dat gemaakt is van bomen of gerecycled papier. Zoals milieuvriendelijk drukwerk gemaakt van PaperWise papier. PaperWise is papier en karton dat vervaardigd wordt uit landbouwafval. De niet-eetbare stengels en bladeren die overblijven na de oogst, worden gebruikt om milieuvriendelijk papier en karton te maken. Grondstoffen en landoppervlakte zijn schaars. PaperWise vindt dat we steeds slimmer met grondstoffen en landgebruik moeten omgaan. Waarom primaire grondstoffen -zoals bomen- inzetten voor producten, als er voldoende secundaire grondstoffen voorhanden zijn? PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Door te kiezen voor milieuvriendelijk drukwerk van PaperWise, verklein je de ecologische voetafdruk. De milieu impact van papier van PaperWise is namelijk 29% lager dan gerecycled papier en maar liefst 47% lager dan papier dat van bomen gemaakt wordt. Door te kiezen voor PaperWise papier en karton, verklein jij jouw ecologische voetafdruk en draag je bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen Wise With Waste. 

paperwise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images3

Milieuvriendelijk én sociaal verantwoord papier 

Papier en karton van PaperWise is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook sociaal verantwoord. De productie vindt plaats in fabrieken in Zuid-Amerika en India, waar werkgelegenheid sterk bijdraagt aan meer welvaart. Ook wordt er geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg. Bovendien ontvangen de lokale boeren niet alleen geld voor hun eetbare gewassen, maar óók een vergoeding voor het landbouwafval (de niet-eetbare stengels en bladeren die overblijven na de oogst). Op deze manier dragen de fabrieken waar PaperWise geproduceerd wordt voor een belangrijke mate bij aan de de lokale gemeenschappen.

CO2 neutrale enveloppen met PaperWise papier 

PaperWise is de papierindustrie op een revolutionaire wijze aan het veranderen. Door stengels en bladeren te gebruiken die na de oogst overblijven, krijgen reststromen opnieuw waarde. Landbouwafval dat anders verbrand zou worden voorkomt nu dat er onnodig bomen gekapt worden voor papier. PaperWise heeft er voor gezorgd dat er sinds de oprichting meer dan 31.800 bomen niét gekapt zijn. Dat zijn bij elkaar 4.300 voetbalvelden, een oppervlakte die ongeveer gelijk staat aan de stad Wageningen. Naast de lage milieu impact en het uitsparen van bomenkap is PaperWise papier en karton ook CO2-neutraal. Broeikasgassen zoals CO2, Methaan, lachgas en F-gassen die alsnog vrijkomen in de keten van plant tot magazijn worden door PaperWise gecompenseerd met Standard Gold Certificaten.  Op deze manier weten mensen die voor PaperWise kiezen dat ze positief bijdrage aan een betere wereld. 

Door jouw drukwerk te laten afdrukken op het milieuvriendelijke papier van PaperWise, draag je dus bij aan een schoner milieu en een sociale maatschappij. Maar kiezen voor PaperWise is niet alleen kiezen voor milieuvriendelijk, CO2 neutraal en sociaal verantwoord ondernemen. Je kiest ook voor kwaliteit. Het PaperWise papier voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, is betaalbaar en geschikt voor vrijwel alle drukwerktoepassingen, zoals boeken, magazines, brochures, flyers, kalenders, visitekaartjes, agenda’s, kaarten, schrijfblokken, notitieboeken, enveloppen en jaarverslagen. PaperWise White kopieerpapier is gecertificeert voor archivering tot 100 jaar (conform ISO 9706).

PaperWise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images2

Waarom kiezen voor duurzame enveloppen? 

Zoals beschreven is de impact van gangbaar drukwerk op het milieu erg groot. Waardevol landoppervlakte wordt gebruikt voor eenzijdige plantagebossen, chemische productieprocessen van papier vervuilen het ecologische systeem en de CO2 uitstoot van de totale papierindustrie is groter dan die van de luchtvaart (bron). Daarmee is de belasting van gangbaar drukwerk op het milieu erg groot. Wanneer je regelmatig drukwerk nodig hebt, kun je dus significant bijdragen aan de reductie van milieuvervuiling, door voor milieuvriendelijk drukwerk te kiezen. Een relatief ‘kleine’ keuze met een grote impact op het milieu. Alleen samen kunnen we het verschil maken en de wereld een stukje mooier achterlaten! 

Maar dat niet alleen. Onderzoek van PWC in 2019 heeft aangetoond dat 30% van de Nederlandse consumenten actief op zoek is naar milieuvriendelijke producten. Wereldwijd ligt dit percentage volgens dit onderzoek op 37% (bron). Het gebruik van milieuvriendelijk drukwerk past dus helemaal in de positieve beweging waar steeds meer mensen behoefte aan hebben.   

Uit onderzoek blijkt dat sociale en milieu risico’s de winstgevendheid van bedrijven op lange termijn structureel negatief kunnen beïnvloeden. Bekijken het Bekijken we het van de positieve kant, volgens Harvard Business Review blijkt uit onderzoek van Oxford dat 88% van de bedrijven die zich aktief aanpassen aan milieu- en sociaal verantwoorde processen betere operationele resultaten boeken dan bedrijven die dit niet doen (bron). Dus milieuvriendelijk drukwerk is niet alleen positief voor consumenten en de maatschappij, maar ook voor bedrijven. 

Benieuwd wat je allemaal van het milieuvriendelijke PaperWise kunt laten maken? Laat je hieronder inspireren door de vele mogelijkheden. 

Duurzame enveloppen & briefpapier  voorbeelden

Op zoek naar milieuvriendelijk briefpapier? Beide standaarden voor briefpapier, 80- en 90 gram, zijn bij PaperWise te vinden. Het milieuvriendelijke witte briefpapier gemaakt van PaperWise White heeft een zeer lage milieu impact en is Elementair Chloorvrij (ECF) gebleekt. Het is geschikt voor fullcolour en zwart-wit bedrukking, voor elke printer in zwart-wit en kleur én het leent zich uitstekend voor dubbelzijdig printen. Wil je bijpassende milieuvriendelijke enveloppen? Naast 80- en 90 gram papier kun je ook kiezen voor een luxere uitstraling door te gaan voor een wat zwaarder grammage zoals PaperWise White 110 gram. Ook enveloppen kunnen uitstekend voorzien worden van jouw logo en overige branding, in kleur of zwart-wit bedrukking. 

PaperWise eco friendly paper board office sustainable envelopes mailing white natural

Milieuvriendelijke harmonika envelop gedrukt op C02 neutraal, ongebleekt PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise eco friendly paper board office sustainable envelopes mailing white natural

Milieuvriendelijke vensterenvelop gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram. 

PaperWise socially responsible paper board eco packaging office envelopes mailing webshop Star Socks

Milieuvriendelijke verzendenvelop gedrukt op PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise socially responsible paper board eco packaging office envelopes mailing webshop vanhulley

Milieuvriendelijke verzendenvelop gedrukt op PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise eco friendly paper writingpaper letterhead socially responsible CSR circular printing Zalsman

Milieuvriendelijk briefpapier gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram. 

PaperWise environmentally friendly paper board mailing envelope natural office printing BamboNature

Milieuvriendelijke verzendenvelop vervaardigd van ongebleekt PaperWise Natural 295 gram. 

Advies van PaperWise 

Bij PaperWise kennen we de uitdagingen waar bedrijven tegenaan kunnen lopen als het om klimaatneutraal drukwerk gaat. Hoe laat je klanten bijvoorbeeld weten dat je milieuvriendelijk drukwerk gebruikt? Ook kunnen er vragen zijn over de geschiktheid van het papier en karton van PaperWise voor verschillende doeleinden.  

Het papier en karton van PaperWise voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, is goed te bedrukken en uitermate geschikt voor milieuvriendelijk drukwerk zoals visitekaartjes, brochures, magazines, jaarverslagen en meer. En door het gebruik van één van de PaperWise “on product” logos, kan op een stijlvolle en subtiele manier aangetoond worden dat jij de keuze hebt gemaakt om voor duurzaam en sociaal verantwoord papier en karton te kiezen.

PaperWise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images5

Wij helpen je graag op jouw milieuvriendelijke weg 

Wanneer je advies nodig hebt over de keuze van het juiste type papier of karton voor jouw drukwerk, over de verschillende toepassingsmogelijkheden of wanneer je een andere vraag hebt: de experts van PaperWise staan voor je klaar.  

CONTACT

Meer artikelen

0
×