Lichtgewicht golfkarton van landbouwafval: extra stevig – c02 neutraal – boomvrij

Ruim 2 jaar aan ontwikkeling is er aan vooraf gegaan: lichtgewicht PaperWise golfkarton en golfpapier van landbouwafval. We zijn trots dat het is gelukt om in samenwerking met Pillopak, onderdeel van de Palm Packaging Group, het duurzame PaperWise papier en karton te verwerken tot micro golfkarton en golfpapier. Hiermee springen wij in op de vraag vanuit de markt naar duurzame verpakkingen die naast milieuvriendelijk zéér licht en stevig zijn.

Breed assortiment CO2 neutraal, boomvrij golfkarton

Het aantal toepassingen van PaperWise golfkarton is oneindig groot. Dankzij Pillopak kan een zeer brede range PaperWise papiersoorten verwerkt worden. Van 45 grams papier, tot 150 grams karton, waarmee lagen gecombineerd worden voor het opbouwen van het golfkarton. Alle PaperWise papier- en kartonsoorten zijn CO2 neutraal, boomvrij en gemaakt van plantresten die overblijven van de landbouw. Voeg daar specifieke eigenschappen als vochtresistentie, vetresistentie, composteerbaarheid en geschiktheid voor direct voedselcontact aan toe en je kunt je voorstellen dat er zowel vanuit de food als non food sector grote belangstelling is voor PaperWise papier.

Toepassingen van duurzame golfkartonnen verpakkingen

Er zijn al verschillende golfkartonsoorten van het duurzame PaperWise papier gemaakt. We focussen ons in eerste instantie op de E en F minigolf, omdat dit golfkarton zeer breed ingezet kan worden voor primaire consumenten verpakkingen. Denk hierbij aan groente- en fruitverpakkingen, cake- en koekverpakkingen, geschenkverpakkingen, cosmeticaverpakkingen, zeepverpakkingen, elektronicaverpakkingen, verzendverpakkingen, maar ook verpakkingen voor wat zwaardere consumentenproducten of verpakkingen voor verantwoord speelgoed, displays en point of sale materiaal. Ben je op zoek naar een stevige, duurzame, lichtgewicht verpakking die CO2 neutraal, boomvrij én plasticvrij is, dan is PaperWise Natural Microflute de oplossing!

Superlicht, extra stevig én een mooie uitstraling (direct bedrukbaar)

PaperWise Natural Microflute E-golf 70/90/70 gram/m2 heeft een gewicht van 255 gram/m2 en een dikte van 1,4 mm. Als we dit vergelijken met het PaperWise Natural 295 gram, onze hardloper, dan neemt het gewicht met 13,5% af, terwijl het materiaal 200% dikker is en meer dan 300% steviger wordt (gemeten haaks op de richting van de golf). Speciaal voor klanten die voor de uitstraling een effen, glad oppervlakte aan de buitenzijde van de verpakking willen, is er bij de introductie van deze duurzame innovatie ook een 2e variant ontwikkeld: PaperWise Natural Microflute F-golf 70/90/150 gram/m2. Deze PaperWise Natural Microflute F-golf heeft een gewicht van 335 gram/m2 en een dikte van 0,9 mm waarmee veel offset drukpersen de golfkartonplaten direct full colour kunnen bedrukken en er dus geen aparte laag papier op het golfkarton gecacheerd hoeft te worden. Een besparing in kosten en materiaal.

Jouw eigen golfkarton samenstelling (v.a. 10.000 m2)

Oké, je hebt een duurzaam product en je wilt duurzaamheid ook doorvoeren in je verpakkingen. Tot op heden kon je dan alleen kiezen uit papier of karton gemaakt van bomen of gerecycled papier en karton. Maar nu is er PaperWise golfkarton gemaakt van plantresten uit de landbouw. Geschikt voor duurzame verpakkingen waarin er geen migratie plaatsvindt tussen je product en de verpakking. Lichtgewicht en stevig. Niet belastend voor het milieu. CO2 neutraal en gegarandeerd boomvrij én plasticvrij. Naar wens vet- en/of waterresistent. Een verpakking die dus voldoet aan de allerhoogste standaarden op het gebied van kwaliteit, veiligheid, milieu en sociale impact. En bovendien naar jouw wens samen te stellen. Vanaf 10.000 m2 ofwel 3000 kilo papier of karton kan Pillopak een eigen golfkarton of golfpapier kwaliteit op basis van het duurzame PaperWise papier en karton samenstellen. Je krijgt dan de meest milieuvriendelijke en duurzame verpakking die je maar kunt wensen!

Alle voordelen van PaperWise golfkarton op een rij:

100% plantresten (extra inkomen voor boeren, voorkom verspilling van grondstoffen)
100% boomvrij (besparing van landgebruik, meer ruimte voor biodiversiteit)
100% CO2-neutraal (halt aan klimaatverandering)
100% recyclebaar (circulaire economie)
100% plasticvrij (gecertificeerd voor thuis compostering)

Dus superlicht en extra stevig. Gecertificeerd voor direct voedselcontact. Ongebleekt, lichtbruin van kleur waarmee je verpakking een extra duurzame uitstraling krijgt. Haarscherp full colour te bedrukken en bij voldoende volume ook verkrijgbaar als vetresistente of waterresistente uitvoering.

Prijs indicatie milieuvriendelijk PaperWise golfkarton

Prijzen voor het duurzame PaperWise golfkarton zijn afhankelijk van de aantallen verpakkingen, de bedrukking en uitvoering die je wenst te verkrijgen. Uit de eerste berekeningen blijkt dat het duurzame PaperWise Natural Microflute golfkarton een prijsstelling heeft die maar enkele euro centen hoger ligt, dan een verpakking vervaardigd uit PaperWise Natural 295 gram. Wil je graag de exacte prijsstelling voor jouw verpakking weten? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

CONTACT

Meer blogs

0
×