PaperWise GENOMINEERD VOOR The Green Quest Awards van BRN nieuwsradio!

Het Nederlandse radiostation BNR nieuwsradio heeft de afgelopen 40 weken in haar wekelijkse uitzendingen gezocht naar de meest duurzame bedrijven van Nederland. De aanleiding voor deze zoektocht – The Green Quest- is de urgentie voor het behalen van de  klimaatdoelen. BNR nieuwsradio spoort het bedrijfsleven aan om de meest duurzame innovaties versneld naar de markt te brengen. PaperWise behoort tot de 40 meest innovatieve bedrijven van Nederland en was nominée voor The Green Quest Awards!

Radiopresentator Harm Edens werd in deze zoektocht bijgestaan door zes duurzaamheidsdeskundigen: Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren), Chantal Vergouw (CEO Interpolis), Annemarie Rakhorst (duurzaam investeerder, oprichter duurzaamheid.nl), Marleen Prins (COO ENGIE), Milan Meyberg (duurzaamheidsstrateeg en consultant) en Wisse Hummel (Innovation Officier bij ENGIE).

In het totaal waren er 140 gegadigden voor het winnen van The Green Quest Awards. Alle deelnemers, waaronder ABN AMRO, Royal Haskoning DHV, Signify, BAM, FrieslandCampina, Sodexo én PaperWise, zijn opgenomen in BNR’s Green Gallery. De 40 meest duurzame innovaties van Nederland werden uitgenodigd om tijdens de live uitzending bij Harm Edens hun innovatie toe te lichten. PaperWise werd tijdens de bekendmaking van The Green Quest winnaars  op 22 juni door oprichter Peter van Rosmalen vertegenwoordigd.

De jury keek naar de besparing in CO2-uitstoot en naar besparingen op het gebied van grondstoffengebruik. De criteria waarop bedrijven werden beoordeeld:

Haalbaarheid:
de duurzame oplossing moet aantoonbaar helpen bij de reductie van de uitstoot van broeikasgassen en/of het terugdringen van grondstofgebruik.

Schaalbaarheid:
de duurzame oplossing moet toepasbaar zijn voor zoveel mogelijk andere bedrijven.

Betaalbaarheid:
de betaalbaarheid van de oplossing (hoe kostenefficiënter hoe beter).

Meetbaarheid:
de CO2-reductie of grondstoffenbesparing moet in cijfers worden uitgedrukt

Innovativiteit:
de oplossing heeft een innovatief karakter

“Ik ben super trots”, vertelt Peter van Rosmalen. “We werken keihard met een zeer gemotiveerd enthousiast team om samen met duizenden klanten verspreid over 19 landen de papierindustrie verder te verduurzamen. Dagelijks leveren we het bewijs dat het mogelijk is om stengels en bladeren die overblijven na de oogst (landbouwafval)  in te zetten als waardevolle grondstof voor het duurzame en sociaal verantwoorde PaperWise papier en karton voor kantoor, drukwerk en verpakkingen.”

CONTACT

Meer artikelen

0
×