Bestrijd armoede met verpakkingen en drukwerk

Meer dan 3 miljard mensen leven beneden de armoedegrens met een inkomen van minder dan € 4,75 per dag, waarvan ruim 750 miljoen mensen moeten leven van minder dan € 1,65 per dag (bron: World Bank). Het overgrote deel van deze groep mensen is boer. Jij kan met jóuw keuze voor verpakkingen en drukwerk direct bijdragen aan armoedebestrijding.

Wereldwijd werken 875 miljoen mensen in de landbouw, dat is 25% van de wereldberoepsbevolking (bron: ILO). In ontwikkelingslanden werkt meer dan 50% van de beroepsbevolking in de landbouw (bron: World Bank). Veruit het overgrote deel van deze groep mensen is boer en is straatarm. De lage prijzen en opbrengsten van voedsel per hectare zijn hier de oorzaak van. Wist je dat planten als graan, rijst, maïs, suikerriet, etc. maar voor 20% uit voedsel bestaan en voor 80% uit stengels en bladeren (landbouwafval)?

PaperWise gebruikt het landbouwafval, de plantresten die overblijven na de oogst van boeren, als grondstof voor papier en karton. Hierdoor krijgen boeren een financiële vergoeding voor 100% van de plant, in plaats van slechts 20%.  Joúw keuze voor het juiste materiaal voor jouw verpakkingen en drukwerk kan dus van grote invloed zijn op het welvaartsniveau van boeren in ontwikkelingslanden. Vraag je drukker naar PaperWise of vraag bij ons naar meer informatie. Samen kunnen we bijdragen aan armoedebestrijding. Samen Wise With Waste.

paperwise environmentally friendly socially responsible paper board sustainable packaging office printing no poverty
CONTACT

Meer blogs

0
×