Header Paperwise sustainable packaging
DRAAG BIJ AAN MVO EN KIES VOOR MILIEUVRIENDELIJK DRUKWERK

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is aan de orde van de dag. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de impact die zij hebben op mens, milieu en maatschappij. En met die bewustwording gaat een toenemende mate van ‘vergroening’ gepaard. Steeds vaker zien bedrijven én hun klanten het belang in van milieuvriendelijk ondernemen, waardoor de vraag naar milieuvriendelijke producten toeneemt.  

Per jaar worden er honderden miljoenen folders, brochures, magazines en verslagen gedrukt. En bij het drukken en printen hiervan worden veel materialen gebruikt die belastend zijn voor het milieu. Door over te stappen op milieuvriendelijk drukwerk draag je bij aan het verminderen van de belasting van het milieu. Uit onderzoek blijkt dat mensen milieuvriendelijke producten waarderen, terwijl je aan de kwaliteit geen concessies hoeft gedaan te worden. Ben jij klaar om de stap te maken naar milieuvriendelijk drukwerk?  

Wat is milieuvriendelijk drukwerk? 

In Nederland wordt bijna 80% van het drukwerk op papier gedrukt. Van oudsher is het meeste drukwerk flink belastend voor het milieu. Hoewel er bij papieren drukwerk veel natuurlijke materialen worden gebruikt, worden voor het productieproces natuurlijke bronnen toch onnodig uitgeput. Denk aan alle bomen die voor papier gekapt worden. Bomen worden in de traditionele papierindustrie ingezet als primaire grondstof voor het vervaardigen van papier en karton. Dit betekent dat de boom geplant wordt met als doel om gekapt te worden voor papier. Afhankelijk van de soort hebben de meeste boomsoorten in Europa een groeitijd van tussen de 15 en 80 jaar. Zo lang duurt het dus om een boom te laten groeien voordat er papier van gemaakt wordt. Daarnaast worden er chemicaliën toegevoegd om tot een goed eindresultaat te komen. Waarom belasten we het milieu met onnodige bomenkap en milieuvervuiling als het ook anders kan?  

Gelukkig zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven, voor gangbaar drukwerk dat gemaakt is van bomen of gerecycled papier. Zoals milieuvriendelijk drukwerk gemaakt van PaperWise papier. PaperWise is papier en karton dat vervaardigd wordt uit landbouwafval. De niet-eetbare stengels en bladeren die overblijven na de oogst, worden gebruikt om milieuvriendelijk papier en karton te maken. Grondstoffen en landoppervlakte zijn schaars. PaperWise vindt dat we steeds slimmer met grondstoffen en landgebruik moeten omgaan. Waarom primaire grondstoffen -zoals bomen- inzetten voor producten, als er voldoende secundaire grondstoffen voorhanden zijn? PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Door te kiezen voor milieuvriendelijk drukwerk van PaperWise, verklein je de ecologische voetafdruk. De milieu impact van papier van PaperWise is namelijk 29% lager dan gerecycled papier en maar liefst 47% lager dan papier dat van bomen gemaakt wordt. Door te kiezen voor PaperWise papier en karton, verklein jij jouw ecologische voetafdruk en draag je bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen Wise With Waste. 

paperwise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images3

Milieuvriendelijk én sociaal verantwoord papier 

Papier en karton van PaperWise is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook sociaal verantwoord. De productie vindt plaats in fabrieken in Zuid-Amerika en India, waar werkgelegenheid sterk bijdraagt aan meer welvaart. Ook wordt er geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg. Bovendien ontvangen de lokale boeren niet alleen geld voor hun eetbare gewassen, maar óók een vergoeding voor het landbouwafval (de niet-eetbare stengels en bladeren die overblijven na de oogst). Op deze manier dragen de fabrieken waar PaperWise geproduceerd wordt voor een belangrijke mate bij aan de de lokale gemeenschappen.

CO2 neutraal drukwerk met PaperWise papier 

PaperWise is de papierindustrie op een revolutionaire wijze aan het veranderen. Door stengels en bladeren te gebruiken die na de oogst overblijven, krijgen reststromen opnieuw waarde. Landbouwafval dat anders verbrand zou worden voorkomt nu dat er onnodig bomen gekapt worden voor papier. PaperWise heeft er voor gezorgd dat er sinds de oprichting meer dan 31.800 bomen niét gekapt zijn. Dat zijn bij elkaar 4.300 voetbalvelden, een oppervlakte die ongeveer gelijk staat aan de stad Wageningen. Naast de lage milieu impact en het uitsparen van bomenkap is PaperWise papier en karton ook CO2-neutraal. Broeikasgassen zoals CO2, Methaan, lachgas en F-gassen die alsnog vrijkomen in de keten van plant tot magazijn worden door PaperWise gecompenseerd met Standard Gold Certificaten.  Op deze manier weten mensen die voor PaperWise kiezen dat ze positief bijdrage aan een betere wereld. 

Door jouw drukwerk te laten afdrukken op het milieuvriendelijke papier van PaperWise, draag je dus bij aan een schoner milieu en een sociale maatschappij. Maar kiezen voor PaperWise is niet alleen kiezen voor milieuvriendelijk, CO2 neutraal en sociaal verantwoord ondernemen. Je kiest ook voor kwaliteit. Het PaperWise papier voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, is betaalbaar en geschikt voor vrijwel alle drukwerktoepassingen, zoals boeken, magazines, brochures, flyers, kalenders, visitekaartjes, agenda’s, kaarten, schrijfblokken, notitieboeken, enveloppen en jaarverslagen. PaperWise White kopieerpapier is gecertificeert voor archivering tot 100 jaar (conform ISO 9706).

PaperWise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images2

Waarom kiezen voor eco drukwerk? 

Zoals beschreven is de impact van gangbaar drukwerk op het milieu erg groot. Waardevol landoppervlakte wordt gebruikt voor eenzijdige plantagebossen, chemische productieprocessen van papier vervuilen het ecologische systeem en de CO2 uitstoot van de totale papierindustrie is groter dan die van de luchtvaart (bron). Daarmee is de belasting van gangbaar drukwerk op het milieu erg groot. Wanneer je regelmatig drukwerk nodig hebt, kun je dus significant bijdragen aan de reductie van milieuvervuiling, door voor milieuvriendelijk drukwerk te kiezen. Een relatief ‘kleine’ keuze met een grote impact op het milieu. Alleen samen kunnen we het verschil maken en de wereld een stukje mooier achterlaten! 

Maar dat niet alleen. Onderzoek van PWC in 2019 heeft aangetoond dat 30% van de Nederlandse consumenten actief op zoek is naar milieuvriendelijke producten. Wereldwijd ligt dit percentage volgens dit onderzoek op 37% (bron). Het gebruik van milieuvriendelijk drukwerk past dus helemaal in de positieve beweging waar steeds meer mensen behoefte aan hebben.   

Uit onderzoek blijkt dat sociale en milieu risico’s de winstgevendheid van bedrijven op lange termijn structureel negatief kunnen beïnvloeden. Bekijken het Bekijken we het van de positieve kant, volgens Harvard Business Review blijkt uit onderzoek van Oxford dat 88% van de bedrijven die zich aktief aanpassen aan milieu- en sociaal verantwoorde processen betere operationele resultaten boeken dan bedrijven die dit niet doen (bron). Dus milieuvriendelijk drukwerk is niet alleen positief voor consumenten en de maatschappij, maar ook voor bedrijven. 

Benieuwd wat je allemaal van het milieuvriendelijke PaperWise kunt laten maken? Laat je hieronder inspireren door de vele mogelijkheden. 

Milieuvriendelijk drukwerk: boeken 

Of je nu kiest voor PaperWise White óf het ongebleekte PaperWise Natural dat bestaat uit 100% landbouwafval en een authentieke natuurlijke kleur heeft; jouw drukwerk krijgt een eigentijds karakter en is milieuvriendelijk zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.  Bovendien stelt het de drukker in staat om boeken met een zo klein mogelijke ecologische footprint te drukken. Er zijn verschillende grammages mogelijk voor de omslag en de inhoudelijke pagina’s. Kies je voor milieuvriendelijk PaperWise papier, dan vind je het wellicht ook heel prettig om jouw milieuvriendelijke keuze te communiceren, bijvoorbeeld in de colophon. PaperWise staat voor je klaar met duurzaamheidslogo’s en helpt jou graag in je communicatie. 

PaperWise sustainable paper book eco friendly printing circularbusiness

Milieuvriendelijk gedrukt boek met een omslag van PaperWise Natural Coated 1 side White 342 gram gedrukt op PaperWise White 110 gram.

PaperWise sustainable printing paper eco board books HBO

Milieuvriendelijk gedrukte boeken gemaakt van CO2 neutraal en milieuvriendelijk PaperWise papier en karton. 

PaperWise eco paper board promo printing brochure leaflet folder book sustainable office top tends toptrends

Milieuvriendelijk gedrukt boek met een omslag van PaperWise Natural Coated 1 side White 342 gram gedrukt PaperWise White 110 gram. 

PaperWise eco paper board promo printing brochure leaflet folder book sustainable office trilliondollarshift

Milieuvriendelijk gedrukt boek met een binnenwerk gedrukt op PaperWise White 110 gram.  

PaperWise eco paper board magazine sustainable printing book colophon logo

Milieuvriendelijk gedrukt boek met een omslag van PaperWise Natural Coated 1 side White 342 gram gedrukt op PaperWise White 110 gram.

Milieuvriendelijk gedrukt boek met een omslag en binnenwerk van PaperWise Natural 150 gram. 

Milieuvriendelijk drukwerk: tijdschriften & magazines 

Wanneer je een milieuvriendelijk bedrijfs- of relatiemagazine uitbrengt, kan het een (eco)logische keuze zijn om voor het milieuvriendelijke papier van PaperWise te kiezen. Zo vergroot je de zichtbaarheid bij collega’s, klanten en zakenrelaties terwijl je jouw ecologische footprint verkleint. Het milieuvriendelijke PaperWise White 100 gram papier leent zich uitstekend voor het bedrukken van het binnenwerk van een magazine. Een omslag kan bijvoorbeeld uit stevig ongebleekt eenzijdig wit gecoate PaperWise Natural 342 gram karton vervaardigd worden.  

Zo combineer je milieuvriendelijkheid én een hoogwaardige uitstraling.  

PaperWise eco friendly magazine inhouse socially responsible CSR circular printing VanOers

Milieuvriendelijk gedrukt bedrijfsmagazine met een omslag van PaperWise Natural Coated 1 side White 342 gram gedrukt op PaperWise White 110 gram. Lees meer in onze blog. 

PaperWise environmentally friendly paper magazine socially responsible sustainable printing

Milieuvriendelijk gedrukt tijdschrift met een omslag van PaperWise Natural 295 gram gedrukt op PaperWise White 90 gram. 

PaperWise environmentally friendly paper magazine socially responsible sustainable printing

Milieuvriendelijk gedrukte magazines gemaakt van CO2 neutraal en milieuvriendelijk PaperWise papier en karton. 

Milieuvriendelijk drukwerk: brochures, flyers & folders 

Promotioneel drukwerk zoals brochures, flyers en folders hebben vaak een tweezijdige eigenschap: het moet een boodschap krachtig en duidelijk overbrengen, maar het heeft tevens een tijdelijk karakter. Hoewel het materiaal mooi genoeg moet zijn om te kunnen bewaren, eindigt dergelijk drukwerk op den duur dikwijls als afval. Met die wetenschap is het belangrijk om te zorgen voor drukwerk dat milieuvriendelijk is en het milieu zo min mogelijk belast. Goed om te weten dat het drukwerk van PaperWise tot wel 7x recyclebaar is. PaperWise papier en karton mag ook gewoon gemengd worden met andere papiersoorten.  

PaperWise eco paper board promo printing brochure leaflet folder sustainable office Moonen Moonenpackaging

Milieuvriendelijke brochure met een omslag van PaperWise Natural 295 gram gedrukt op PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise environmentally friendly paper brochure organic leaflet sustainable printing Meglerhuset Norway

Milieuvriendelijke folder met een omslag van PaperWise Natural 295 gram gedrukt op PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise sustainable paper eco magazine leaflet brochure printing gaia park

Milieuvriendelijke folder gedrukt op PaperWise Natural 295 gram. 

Milieuvriendelijk drukwerk: enveloppen & briefpapier 

Op zoek naar milieuvriendelijk briefpapier? Beide standaarden voor briefpapier, 80- en 90 gram, zijn bij PaperWise te vinden. Het milieuvriendelijke witte briefpapier gemaakt van PaperWise White heeft een zeer lage milieu impact en is Elementair Chloorvrij (ECF) gebleekt. Het is geschikt voor fullcolour en zwart-wit bedrukking, voor elke printer in zwart-wit en kleur én het leent zich uitstekend voor dubbelzijdig printen. Wil je bijpassende milieuvriendelijke enveloppen? Naast 80- en 90 gram papier kun je ook kiezen voor een luxere uitstraling door te gaan voor een wat zwaarder grammage zoals PaperWise White 110 gram. Ook enveloppen kunnen uitstekend voorzien worden van jouw logo en overige branding, in kleur of zwart-wit bedrukking. 

PaperWise eco friendly paper board office sustainable envelopes mailing white natural

Milieuvriendelijke harmonika envelop gedrukt op C02 neutraal, ongebleekt PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise eco friendly paper board office sustainable envelopes mailing white natural

Milieuvriendelijke vensterenvelop gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram. 

PaperWise socially responsible paper board eco packaging office envelopes mailing webshop Star Socks

Milieuvriendelijke verzendenvelop gedrukt op PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise socially responsible paper board eco packaging office envelopes mailing webshop vanhulley

Milieuvriendelijke verzendenvelop gedrukt op PaperWise Natural 150 gram. 

PaperWise eco friendly paper writingpaper letterhead socially responsible CSR circular printing Zalsman

Milieuvriendelijk briefpapier gedrukt op ECF gebleekt PaperWise White 90 gram. 

PaperWise environmentally friendly paper board mailing envelope natural office printing BamboNature

Milieuvriendelijke verzendenvelop vervaardigd van ongebleekt PaperWise Natural 295 gram. 

Milieuvriendelijk drukwerk: kaarten 

Ansichtkaarten, postkaarten, wenskaarten, verjaardagskaarten, kerstkaarten, rouwkaarten, felicitatiekaarten, trouwkaarten, geboortekaartjes of notitiekaarten: bij PaperWise ben je aan het juiste adres voor milieuvriendelijke kaarten met een zo’n laag mogelijke impact op het milieu. Kaarten gedrukt op PaperWise Natural hebben een natuurlijke lichtbruine ‘eco-look’ en zijn vervaardigd uit 100% landbouwafval. PaperWise Natural kan uitstekend gecombineerd worden met zowel kleur als zwart-wit bedrukking.  

PaperWise-eco friendly paper sustainable stationery cards wrapping gift printing packaging silly goose

Milieuvriendelijke kaarten gedrukt op ongebleekt PaperWise Natural 295 gram. 

PaperWise eco friendly paper board sustainable card greetingcard holidaycard office promo Achmea

Milieuvriendelijke zakelijke kerstkaart gedrukt op ongebleekt PaperWise Natural 295 gram. 

PaperWise sustainable paper board eco cards stationery office printing matter

Selectie van milieuvriendelijke kaarten geprint op PaperWise karton van landbouwafval. 

Milieuvriendelijk drukwerk: jaarverslagen & MVO-verslagen 

MVO-verslagen (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om op PaperWise te drukken. Omdat PaperWise het papier en karton op een milieu- en maatschappelijk verantwoorde manier produceert, ondersteunt dit de MVO-rapporten en -verslagen die uitgebracht worden op een optimale manier. Maar ook door het drukken van een regulier jaarverslag op PaperWise papier, kan het MVO-karakter van een bedrijf nadrukkelijk kracht worden bijgezet.  

PaperWise eco paper board sustainable printing annual report magazine book CSR MVO KPN

Milieuvriendelijk jaarverslag van KPN gedrukt op PaperWise White 90 gram: milieuvriendelijk én sociaal verantwoord.  

PaperWise sustainable paper annual report CSR eco friendy printing Tony'sChocolonely

Milieuvriendelijke jaarverslagen van Tony’s Chocolonely gedrukt op PaperWise White 90 gram. 

PaperWise socially responsible eco paper board sustainable printing annual report reports Cycloon

Milieuvriendelijk MVO verslag gedrukt op PaperWise Natural 150 gram: ongebleekt en CO2 neutraal. 

PaperWise helpt jou jouw milieuvriendelijke keuze voor PaperWise papier te communiceren door allerhande duurzaamheidlogo’s aan te bieden. Met een ‘PaperWise on product logo’ kun je laten zien dat je PaperWise producten gebruikt die bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving. Dit duurzaamheidslogo mag op allerhande drukwerk gebruikt worden. Zo kun je met een milieubewuste slag MVO verslagen uitbrengen en tegelijkertijd jouw commitment aan maatschappelijk verantwoord ondernemen uitdragen.  

PaperWise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images4

Milieuvriendelijk drukwerk: agenda’s & kalenders 

Het milieuvriendelijk papier en karton van PaperWise is uitstekend geschikt voor het drukken van agenda’s en kalenders. Het ongestreken papier heeft geen coating en is daardoor zeer goed beschrijfbaar, zonder dat de inkt gaat vlekken. Ideaal voor zowel agenda’s als kalenders. Voor de kaften zijn dikkere papiersoorten van meer dan 245 gr/m2 beschikbaar.  

Naast PaperWise White leent ook het lichtbruine PaperWise Natural zich uitstekend voor het drukken van milieuvriendelijk stationery. Het ongebleekte PaperWise Natural dat voor 100% uit landbouwafval bestaat, geeft jouw kalenders en agenda’s een natuurlijke eco-look dat jouw milieubewuste keuze visueel onderstreept en voor veel consumenten tot de verbeelding spreekt. Kies je voor PaperWise, dan kies je voor milieuvriendelijke stationery zonder in te boeten op kwaliteit of een luxe uitstraling. 

PaperWise eco friendly paper calender agenda writing pad notebook sustainable stationery office Agrar ZettlerKalender

Milieuvriendelijke agenda’s en kalenders gedrukt op PaperWise Natural 295 gram en PaperWise Natural 70 gram. Lees meer in onze blog. 

PaperWise socially responsible paper board sustainable stationery calenders agenda CSR Rabobank

Milieuvriendelijke kalenders van Rabobank met een voorblad van PaperWise White 110 gram en binnenwerk van PaperWise White 90 gram. Lees meer in onze blog. 

PaperWise eco paper calender agenda writing pad notebook socially responsible stationery office MooiGraphicStudio

Milieuvriendelijke stationery van Mooi Graphic Studio gedrukt op PaperWise Natural 295 gram en PaperWise Natural 90 gram. Lees meer in onze blog. 

Milieuvriendelijk drukwerk: schrijf- & notitieblokken 

Schrijf- en notitieblokken zijn handig om te gebruiken en leuk om te geven. Draag je steentje bij aan een beter milieu door voor eco verantwoord papier van PaperWise te kiezen. Voor de omslag is bijvoorbeeld het ongebleekte PaperWise Natural karton van 100% landbouwafval verkrijgbaar in 295 gram. Voor de binnenzijde is Elementair Chloorvrij (ECF) gebleekt PaperWise White van 90 gram of meer geschikt. Óf kies voor ongebleekt PaperWise Natural papier met een natuurlijke lichtbruine kleur. Kies je voor milieuvriendelijk PaperWise papier, dan vind je het wellicht ook heel prettig om jouw milieuvriendelijk keuze te communiceren, op de kaft of in het binnenwerk. PaperWise staat voor je klaar met duurzaamheidslogo’s en helpt jou graag in je communicatie. 

paperwise eco paper calender agenda writing pad notebook socially responsible stationery office mooigraphicstudio

Milieuvriendelijke schrijfblokken van Mooi Graphic Studio gedrukt op PaperWise Natural 70 gram in combinatie met PaperWise Natural 90 gram. 

PaperWise sociall responsible paper writing pad notebook office sustainable stationery UnitedEconomy

Milieuvriendelijk schrijfblokje voor United Economy met een omslag van PaperWise Natural 295 gram en binnenwerk van PaperWise White 80 gram.

PaperWise sustainable paper notebooks white notes eco stationery organic writing pad office

Milieuvriendelijke notitieblokken met een omslag van PaperWise Natural 295 gram en binnenwerk van PaperWise White 80 gram.  

Milieuvriendelijk drukwerk: visitekaartjes 

Visitekaartjes iets uit het verleden? Niets is minder waar! Wereldwijd worden nog altijd 27 miljoen visitekaartjes per dag geprint (bron). En dat is niet zo gek, want met de juiste keuzes geef je letterlijk nogal een visitekaartje af. Ga mee met de tijd, niet door visitekaartjes links te laten liggen, maar door te kiezen voor visitekaartjes met een zo klein mogelijke ecologische footprint. Hoe eenvoudig of luxe het visitekaartjes ook wordt, PaperWise papier, dat gemaakt is van landbouwafval, is altijd geschikt. Het leent zich uitstekend voor fullcolour of zwart-wit bedrukking. Ook preging is een optie en geeft jouw visitekaartje net wat extra’s.  

PaperWise eco sustainable paper board printing business cards office promo printingmatters

Milieuvriendelijke visitekaartjes gedrukt op ongebleekt CO2 neutraal PaperWise Natural 295 gram. 

PaperWise sustainable paper board eco friendly name badge printing office promo tradeshow congres businesscard

Milieuvriendelijke visitekaartjes gedrukt op PaperWise Natural Coated 1 Side White 342 gram. 

PaperWise eco sustainable paper board printing business cards office promo printingmatters

Milieuvriendelijke visitekaartjes gedrukt op ongebleekt CO2 neutraal PaperWise Natural 295 gram. 

Milieuvriendelijk drukwerk: vouwmappen 

Vouwmappen die vervaardigd zijn uit PaperWise Natural karton hebben een natuurlijke lichtbruine kleur. PaperWise Natural is ongebleekt, 100% van landbouwafval gemaakt en is tot wel 7x te recyclen via de normale oud papier stroom. Kies bijvoorbeeld voor PaperWise Natural 226 gram. Al het PaperWise papier en karton, zowel ECF gebleekt als ongebleekt, leent zich uitstekend voor bedrukking in kleur of zwart-wit. En wil je graag op een subtiele manier communiceren dat jouw vouwmap van milieuvriendelijk karton van landbouwafval is gemaakt, voorzien wij jou graag van PaperWise duurzaamheidslogo’s. Samen Wise With Waste! 

PaperWise agriwaste sustainable paper board eco printing book leaflet folder Norway

Milieuvriendelijke vouwmap gedrukt op  PaperWise Natural 295 gram van 100% landbouwafval. 

PaperWise socially responsible eco paper board folding leaflet brochures office printing

Milieuvriendelijke kantoormappen gemaakt van ongebleekt CO2 neutraal PaperWise Natural 226 gram. 

PaperWise sustainable paper board agriwaste office eco printing folder insert inside promo

Milieuvriendelijke vouwmap van PaperWise Natural 295 gram: sociaal verantwoord én milieuvriendelijk. 

Milieuvriendelijk drukwerk: kopieer- & printpapier 

“Het is maar kopieerpapier”, zou je kunnen denken. En dat is ook zo. Juist omdat het zo’n normaal, veelgebruikt product is, sta je er vaak niet bij stil welke impact je kunt realiseren door te kiezen voor een milieuvriendelijke variant. Printpapier wordt voornamelijk gebruikt om informatie snel en prettig te lezen en desgewenst om aantekeningen te maken. Iedereen gebruikt het, thuis en /of op het werk, en dat is juist waarom kopieer- en printpapier zoveel impact op het milieu heeft. Het meeste kopieerpapier wordt gemaakt van bomen met groeitijden tussen de 15 tot 80 jaar. Vele jaren zijn er dus nodig om bomen te laten groeien alvorens ze te kappen, terwijl de gebruiksduur van printpapier relatief erg kort is. Bij PaperWise tonen we aan dat dat anders kan. PaperWise Natural Copy & Printing A4 72 gram papier, volledig gemaakt van plantresten uit de landbouw, biedt de oplossing voor mensen en bedrijven die op zoek zijn naar het meest milieuvriendelijke en milieuvriendelijk kopieer- en printpapier.  

Door te kiezen voor PaperWise draag je bij aan extra inkomen voor boeren in ontwikkelingslanden, maar ook draag je bij aan schone lucht doordat landbouwafval niet meer op het land verbrand hoeft te worden. Het ongebleekte PaperWise Natural papier heeft een lichtbruine kleur en heeft daarmee een milieuvriendelijke uitstraling. Teksten zijn zeer prettig en rustig om te lezen. Het PaperWise Natural 72 gram kopieerpapier voelt net zo stevig aan als gebleekt 80 gram wit papier van bomen, maar is wel 10% lichter, nog een voordeel om papier niet bleken. 

Geef je toch de voorkeur aan wit printpapier, dan maak je nog steeds een milieuvriendelijke keuze door voor PaperWise White kopieerpapier te kiezen. PaperWise White kopieerpapier A4 is verkrijgbaar in 75 en 80 gram papier. PaperWise White A3 kopieerpapier is verkrijgbaar in 80 gram papier. PaperWise print- en kopieerpapier is geschikt voor alle printers en kan haarscherp in kleur en zwart-wit en dubbelzijdig geprint worden. Bovendien is het witte kopieerpapier van PaperWise gecertificeerd voor archivering tot 100 jaar (ISO-9706). Na gebruik is al het PaperWise kopieerpapier te recyclen via de normale oud papierstroom.  

PaperWise eco friendly copy printing paper A4 75gram sustainable stationere office

Milieuvriendelijk PaperWise White kopieerpapier A4 75 gram. CO2 neutraal. Shop hier. 

PaperWise Natural CSR copy printing paper A4 72gram wisewithwaste sustainable eco friendly paper office

Milieuvriendelijk ongebleekt PaperWise Natural kopieerpapier A4 72 gram van 100% landbouwafval! Shop hier. 

paperwise eco friendly sustainable copy printing paper a4 80 gram csr office 7

Milieuvriendelijk PaperWise White kopieerpapier A4 80 gram. Sociaal verantwoord en milieuvriendelijk. Shop hier. 

Advies van PaperWise 

Bij PaperWise kennen we de uitdagingen waar bedrijven tegenaan kunnen lopen als het om klimaatneutraal drukwerk gaat. Hoe laat je klanten bijvoorbeeld weten dat je milieuvriendelijk drukwerk gebruikt? Ook kunnen er vragen zijn over de geschiktheid van het papier en karton van PaperWise voor verschillende doeleinden.  

Het papier en karton van PaperWise voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, is goed te bedrukken en uitermate geschikt voor milieuvriendelijk drukwerk zoals visitekaartjes, brochures, magazines, jaarverslagen en meer. En door het gebruik van één van de PaperWise “on product” logos, kan op een stijlvolle en subtiele manier aangetoond worden dat jij de keuze hebt gemaakt om voor duurzaam en sociaal verantwoord papier en karton te kiezen.

PaperWise sustainable paper board agri wise with waste eco printing printingmatters images5

Wij helpen je graag op jouw milieuvriendelijke weg 

Wanneer je advies nodig hebt over de keuze van het juiste type papier of karton voor jouw drukwerk, over de verschillende toepassingsmogelijkheden of wanneer je een andere vraag hebt: de experts van PaperWise staan voor je klaar.  

CONTACT

Meer artikelen

0
×