PaperWise: genomineerd voor de Duitse duurzaamheidsprijs 2024

We zijn trots en verheugd te kunnen aankondigen dat PaperWise is genomineerd voor de Deutscher Nachhaltig­keitspreis (Duitse duurzaamheidsprijs) 2024! Deze prestigieuze prijs erkent uitmuntendheid in duurzaamheid en onderstreept onze missie om een duurzamere toekomst te creëren door middel van innovatieve papier- en kartonoplossingen voor verpakkingen, drukwerk en kantoortoepassingen.

DUITSE DUURZAAMHEIDSPRIJS 2024:

De Deutscher Nachhaltig­keitspreis is geen gewone prijs, maar een symbool van betrokkenheid en innovatie op het gebied van duurzaamheid. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2008 en is een initiatief van de Duitse duurzaamheidsprijs Foundation. Deze prijs werd in het leven geroepen met het duidelijke doel om uitmuntende prestaties op het gebied van duurzaamheid te eren en tegelijkertijd innovatieve oplossingen voor de diverse ecologische en sociale uitdagingen van onze tijd te bevorderen.

PROMINENTE GASTEN EN PRIJSWINNAARS:

In het verleden hebben persoonlijkheden zoals voormalig bondskanselier Angela Merkel, EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en milieuactiviste Greta Thunberg deelgenomen aan de prijsuitreikingen. Bedrijven als Volkswagen, Siemens en Deutsche Bahn zijn al onderscheiden voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

HET DOEL VAN DE DUITSE DUURZAAMHEIDSPRIJS 2024:

De prijs dient niet alleen om bedrijven te belonen voor hun inspanningen, maar ook om het publiek bewust te maken van belangrijke duurzaamheidskwesties en het dialoog hierover te bevorderen.

WAAROM PAPERWISE IS GENOMINEERD:

De nominatie van PaperWise voor de Duitse duurzaamheidsprijs 2024 was gebaseerd op haar indrukwekkende inspanningen om de ecologische voetafdruk van de papierindustrie te verkleinen en sociale verantwoordelijkheid te bevorderen. Het bedrijf heeft met succes duurzame verpakkingsoplossingen en drukwerk geïntegreerd in de massaproductie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van onnodig kappen van bomen en het bevorderen van de circulaire economie.

PAPERWISE – DUURZAAM PAPIER VOOR EEN BETERE WERELD

PaperWise is een baanbrekende oplossing waarbij landbouwafval van gewassen zoals rijst, tarwe, gerst, maïs, hennep of suikerriet wordt gebruikt om papier en karton van hoge kwaliteit te produceren. Deze innovatieve aanpak vermindert de afhankelijkheid van het kappen van bomen en draagt zo bij aan het behoud van onze bossen. Vergeleken met papier gemaakt van houtvezels en gerecycled papier biedt PaperWise een aantal doorslaggevende voordelen:

 1. Voordelen voor het milieu
 • Boomvriendelijk: PaperWise voorkomt de ontbossing van bomen en ondersteunt het behoud van onze bossen en ecosystemen.
 • Minder energie en chemicaliën: Voor de productie van PaperWise zijn minder energie en chemicaliën nodig dan voor de productie van papier op houtbasis.
 • Minder uitstoot van broeikasgassen: Door het gebruik van landbouwafval, een milieuvriendelijk productieproces en het toepassen van koolstofcompensatie, vermindert PaperWise de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met papier van bomen en gerecycled papier.
 1. Kwaliteit en prestatie
 • Papier van hoge kwaliteit: PaperWise biedt een uitstekende afdrukkwaliteit en duurzaamheid om te voldoen aan de behoeften van een breed scala aan toepassingen.
 • Veelzijdige toepassingen: ons duurzame papier en karton is ideaal voor een reeks toepassingen, waaronder verpakkingen, drukwerk en kantoorbenodigdheden.
 • Recycling: PaperWise kan worden gerecycled via de normale papierafvalstroom, net als papier van bomen.
 1. Duurzame bedrijfspraktijken
 • Milieuvriendelijk imago: Bedrijven die overstappen op PaperWise laten zien dat ze zich inzetten voor duurzaamheid, wat hun bedrijfsimago versterkt.
 • Betrokkenheid van werknemers en klanten: Steeds meer werknemers en klanten geven de voorkeur aan milieuvriendelijke producten en ondersteunen duurzame merken. Het gebruik van PaperWise kan helpen om bestaande werknemers en klanten te behouden en nieuwe aan te trekken.
 • Duurzaamheidsdoelen: Bedrijven kunnen hun duurzaamheidsdoelen op een heel eenvoudige manier bereiken. De milieu-impact van PaperWise is 47% minder dan papier uit bomen en 29% minder dan gerecycled papier.

DE VOLGENDE STAPPEN IN DE COMPETITIE EN DE PRIJSUITREIKING VAN 2024

De nominatie voor de Duitse duurzaamheidsprijs 2024 is nog maar het begin van een spannend proces. In de komende maanden zal de zeer gerespecteerde jury van de prijs de beste duurzame innovaties zorgvuldig beoordelen en de winnaars in verschillende categorieën selecteren. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van deze competitie en onze visie op een duurzamere wereld verder te ontwikkelen.

De uitreiking van de Duitse duurzaamheidsprijs 2024 wordt een opmerkelijk evenement dat leiders, organisaties en bedrijven op het gebied van duurzaamheid samenbrengt om successen te vieren en ideeën uit te wisselen. We kijken uit naar de bekendmaking van de winnaars en hopen op een succesvolle deelname.

Al met al zijn we erg blij met onze nominatie en blijven we ons inzetten voor duurzame innovatie en het beschermen van ons milieu. Lees meer over PaperWise en onze duurzame producten op onze website en volg de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Duitse duurzaamheidsprijs 2024. We danken je voor je steun op onze reis naar een duurzamere toekomst.

CONTACT

Meer artikelen

0
×