Header Paperwise sustainable packaging
Duurzame verpakkingen kleding

PaperWise maakt het makkelijker voor jouw bedrijf om over te stappen op duurzame kleding verpakkingen.

Wat zijn duurzame kleding verpakkingen?

Maar waarin onderscheidt een duurzame verpakking zich eigenlijk van conventioneel verpakkingsmateriaal? In reguliere verpakkingen wordt vaak niet-duurzaam, niet circulair materiaal gebruikt. Papier waar bomen voor worden gekapt, plastic dat uit aardolie wordt gemaakt. Eindige bronnen, waar we er nu al te weinig van hebben, terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn.

Dat is niet meer van deze tijd en wij doen het dan ook anders. Natuurlijk materiaal dat anders zou worden weggegooid en verbrand, zetten wij om in hoogwaardige verpakkingen voor jouw producten. De producten worden beschermd, zodat hun kwaliteit wordt behouden en ze langer houdbaar zijn. En de consument ziet dat jullie bedrijf duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. 

Duurzame kleding verpakkingen van karton en papier op basis van landbouwafval

PaperWise vervaardigt afhankelijk van het doel, verpakkingen van karton en/of papier. Sommige producten hebben bescherming nodig tegen mechanische impact (zoals stoten en schokken tijdens transport) en kunnen de dikte van karton goed gebruiken. Onze dozen en doosjes zijn in allerlei maten beschikbaar en zijn naar wens te bedrukken.

We leveren ook papier in diverse diktes. Dat is bijvoorbeeld geschikt om producten in te wikkelen en te verpakken in de winkel, snackbar en op de markt. Met een vet- en vochtbestendige coating zijn de klanten ervan verzekerd dat hun eten er net zo smakelijk uit komt als het erin ging, zonder viezigheid op hun handen of in hun tas. Verder wordt papier gebruikt als binnenverpakking (inlay) die jouw producten beschermt bij verzending.

Waarom kleding duurzaam verpakken?

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en deze trend zal voorlopig niet afnemen. De consument is er zich steeds meer van bewust dat zijn of haar keuzes gevolgen hebben voor de aarde en dat elk individu zijn of haar steentje bij kan dragen aan een duurzamere wereld. Mensen gebruiken daarom steeds minder plastic en letten op keurmerken die garanderen dat een artikel zo min mogelijk schade aan de wereld toebrengt en een zo’n groot mogelijk positief effect heeft.

Merken die de bewuste consument aanspreken, zijn de voortrekkers in de overstap op duurzaam papier en duurzame verpakkingen. De meeste mensen weten nu bijvoorbeeld dat conventioneel papier leidt tot ontbossing en dat plastic verpakkingen en wegwerpartikelen verantwoordelijk zijn voor de plastic ‘soep’ in de oceaan en sterfte onder vogels en zeedieren.

conventional paper and packaging leads to deforestation and plastic waste in oceans

Wat is het meest duurzame kleding verpakkingsmateriaal?

De consument zal blij zijn om ons logo op jouw materiaal te zien. Ons revolutionaire papier en verpakkingsmateriaal wordt namelijk gemaakt van plantaardig landbouwafval. En dan meer specifiek landbouwafval uit ontwikkelingslanden, waar dit afval een groot probleem vormt en schreeuwt om een milieuvriendelijke toepassing. Naar onze visie is dit het meest duurzame verpakkingsmateriaal dat momenteel beschikbaar is voor organisaties, instellingen en bedrijven.

Hoe zit dat? Bij de gewassen die de landbouw wereldwijd teelt, zoals rijst, tarwe, gerst, maïs, hennep en suikerriet, gebruikt men maar 20 procent van de plant. De overige 80 procent, de stengels en bladeren, worden als afval beschouwd. Dit afval wordt verbrand: in Europa in energiecentrales, maar op veel plekken in landen buiten de EU ook in de open lucht. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, want bij verbranding gaan de waardevolle grondstoffen verloren en in het open veld komt veel smog in de vorm van rook en CO2 vrij.

De fabrieken die PaperWise produceren kopen dit ‘afval’ echter op en geven het een nieuw leven door er papier en verpakkingsmateriaal van te maken. Zo worden er drie vliegen in één klap geslagen: boeren in ontwikkelingslanden krijgen meer inkomen, er wordt minder afval verbrand en wij kunnen jou een duurzaam product aanbieden.

Met dit landbouwafval maken wij verschillende producten, variërend van hoogwaardig papier voor tijdschriften, boeken en drukwerk tot verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld cosmetica, zeep en sieraden, maar ook bekers, draagtassen en verpakkingen voor groente, fruit en bakjes voor friet en snacks. Bij al deze toepassingen zorgen wij ervoor dat ons papier en karton van de hoogste kwaliteit is en geschikt voor alle doeleinden waar je tot nu toe regulier papier en karton voor gebruikte.

PaperWise environmentally friendly socially responsible paper board sustainable packaging office printing no poverty

Geen afbreuk aan kwaliteit noch uitstraling

Sommige mensen denken nog steeds dat duurzaam en milieubewust synoniemen zijn voor ouderwets, saai en ‘hippie’ design, of dat duurzame alternatieven voor wegwerpplastic in de horeca lekken of slap worden bij gebruik. Dit hoeft echter niet het geval te zijn!

Ons materiaal doet in kwaliteit en mogelijkheden niet onder voor minder duurzame alternatieven. Wij kunnen plantaardig karton maken dat vet- en vochtresistent is en daarmee een volwaardig alternatief biedt voor plastic verpakkingen. Op deze manier kun je je bedrijf duurzamer maken zonder in te leveren op kwaliteit of toepasbaarheid. Van friet tot een broodje gezond en van kaas tot koekjes, het kan allemaal worden verpakt in het vetresistente materiaal van PaperWise.

PaperWise als meedenkende partner voor duurzame kleding verpakkingen

We begrijpen de lastige positie waar bedrijven en organisaties, waaronder supermarkten, retailers, overheden, productielocaties en kantoren zich in bevinden. Aan de ene kant willen steeds meer consumenten meer duurzame verpakkingen zien. Aan de andere kant is de consument zich nog onvoldoende bewust van het nut en de meerwaarde van verpakkingen, en dan met name wat betreft de logistiek, versheid en houdbaarheid (voedselverspilling voorkomen), hygiëne en voedselveiligheid. De consument wil in een notendop meer duurzame verpakkingen zien, maar wilt niet inleveren op aangestipte voordelen van verpakkingen.

Verder is het zaak om de aantrekkingskracht en het gebruiksgemak niet uit het oog te verliezen vanuit marketing oogpunt. PaperWise-verpakkingen zijn uitstekend te bedrukken. Ons verpakkingskarton is ongebleekt lichtbruin van kleur, wat een natuurlijke uitstraling heeft en waarop drukkleuren in ieder design duidelijk en levendig overkomen. Wanneer je bedrijf kiest voor verpakkingen van PaperWise, stemmen we het materiaal dat we produceren af op jouw wensen wat betreft formaat, papiergewicht, enzovoort. PaperWise-karton geeft jouw merk de verdiende duurzame en kwalitatieve uitstraling. 

 Zo hebben bijvoorbeeld diverse cosmeticamerken al gekozen voor PaperWise. We stemmen niet alleen ons product specifiek af op de klantwens, maar we bieden ook uitvoerige verkoopondersteuning aan en geven verkooptrainingen aan jouw commerciële medewerkers zodat je zeker weet dat je jouw investering meer dan terugkrijgt. Uiteraard spelen ook de kosten mee. PaperWise maakt duurzaam verpakken betaalbaar.

Denk aan de toekomst: de consument voelt zich steeds meer betrokken bij het welzijn van de planeet en er worden steeds meer verpakkingen gebruikt waarvoor géén bomen hoeven te worden omgehakt. Op termijn verwachten we dat een PaperWise-label op jouw product even essentieel is voor de bewuste consument als bijv. het dierproefvrij-label. De consument is ook bereid om hiervoor meer te betalen.

PaperWise Sustainable Packaging2

PaperWise werkt met bedrijven van iedere grootte, van de plaatselijke onafhankelijke biologische winkel tot de grootste supermarktketens van het land. Al deze bedrijven tonen ons logo nu al met trots, als een teken van hun commitment voor duurzaam ondernemen. We werken niet alleen samen met fysieke winkels, maar ook met bedrijven online. Heb jij een webshop en wil je graag duurzamer ondernemen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden op het gebied van verzendverpakkingen te bespreken. Wij staan open voor al jouw ideeën!

Hieronder delen we ter inspiratie een aantal voorbeelden van duurzame verpakkingen die wij reeds gerealiseerd hebben voor verscheidene soorten afnemers in verschillende industrieën in verschillende landen. 

Voorbeelden van duurzame verpakkingen voor kledingwinkels

Ook de kledingsector tracht steeds duurzamer te opereren. Dat gaat niet alleen op voor de kleding zelf, maar ook voor de verpakking. Steeds meer winkels en webshops (voor kleding of andere producten) kiezen bewust voor duurzame verzendverpakkingen en tassen gemaakt van PaperWise.

PaperWise packaging envelope VAN HULLEY

Duurzaam brievenbusdoosje voor het verpakken van online bestellingen en brievenbuspost.

paperwise packaging bag natural

Duurzame papieren tassen voor het verpakken van winkel aankopen.

PaperWise eco friendly paper mailing envelope Healthy Seas Socks sustainable packaging

Duurzame enveloppen voorzien van merkcommunicatie voor het verpakken van online bestellingen.

Stappenplan: Ik wil een duurzame kleding verpakking, hoe pak ik dat aan?

Ben je opzoek naar een verpakking voor een nieuw product? Of zoek je een duurzamere verpakking voor je bestaande verpakking van je product? Je kan onderstaande stappen doorlopen om tot een goed resultaat te komen.

1. Aan welke logistieke eigenschappen moet de milieuvriendelijke kleding verpakking voldoen?
Denk hierbij aan de logistieke bescherming, maar ook de manier van presenteren in de winkel. Moet de verpakking stapelbaar zijn? Rechtop kunnen staan? Kunnen hangen. Is een transparant venster voor je duurzame verpakking belangrijk? Welke gewicht moet de verpakking kunnen dragen? Stel jezelf al deze vragen en maak een inventarisatie.

2. Heeft de duurzame verpakking barrière eigenschappen nodig voor houdbaarheid?
Koekjes zijn vet. Thee mag zijn aroma’s niet verliezen. Koffie moet luchtdicht verpakt worden. Snoep, voeding en afbakbrood worden vaak zuurstofarm verpakt. Ben je opzoek naar een vet-, zuurstof-, vocht- en lekdichte duurzame verpakking? Welke barrière eigenschappen zijn belangrijk voor jouw duurzame verpakking?  Inventariseer de essentiële barrière eigenschappen voor jouw duurzame verpakking.

3. Hoe sterk moet de ecologische kleding verpakking zijn?
Het is wel handig dat de bodem of het handvat niet uit de draagtas scheurt. Dat schroevendraaiers, messen of andere scherpe voorwerpen niet door de verpakking kunnen prikken. Dat de verpakking niet in elkaar deukt zodra mensen het doosje vastpakken. De buig en trekweerstand van duurzame verpakkingen is dus zeer belangrijk. De eigenschappen van het product dat je wilt verpakken bepalen welk soort duurzaam verpakkingsmateriaal je nodig hebt. Inventariseer wat je nodig hebt en stem dit met ons af. 

4. Hoe goed komen kleuren en vormen tot hun recht op duurzame fashion verpakkingen?
Als de verpakking weerstand oproept en de verkoop negatief beïnvloed, mogen we gerust stellen dat het geen duurzame verpakking is, toch? Dus de duurzame verpakking moet jou merk of product juist helpen meer succesvol te zijn. De duurzame verpakking moet in positieve zin opvallen. Kleuren, foto’s, afbeeldingen moeten haarscherp bedrukt kunnen worden op de duurzame verpakking. Maar wat dacht je van de vorm? Een ronding, een vouw, een lipje, een venster, maar ook een zegel-, of tamper evident sluiting behoren tot de mogelijkheden. We delen onze kennis en ervaring graag om samen tot de beste creatie te komen.

5. Hoe duur is een duurzame kleding verpakking? Wat kost een duurzame mode verpakking?
De prijs van een duurzame verpakking is uiteraard zeer belangrijk. Past de prijs binnen het gestelde budget? De prijs van de verpakking maakt in veel gevallen maar een klein deel van de verkoopprijs uit. Een gemiddelde duurzame verpakking in een supermarkt kost maar enkele euro centen. Zoals bij alle producten en dus ook bij duurzame verpakkingen wordt de prijs bepaalt door de afmeting, het gewicht, de bedrukking, de specifieke eigenschappen en productieoplage. Iedereen begrijpt dat 2 miljoen verpakkingen een lagere prijs hebben dan 500 verpakkingen. Vanuit klanten krijgen we de terugkoppeling dat de meerprijs van onze duurzame verpakkingen relatief klein is in vergelijk met normale niet duurzame verpakkingen. In sommige gevallen zijn onze duurzame verpakkingen zelfs goedkoper. Hoe de prijs van de duurzame verpakking uitvalt voor jouw product of merk kunnen we hier niet beantwoorden, maar we helpen graag bij het vinden van het beste verpakkingsbedrijf om jouw duurzame verpakking te realiseren.

Wij helpen jou graag op jouw duurzame weg

Wil je monsters? Heb je vragen? Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden voor jouw merk, product of organisatie te bespreken, kosteloos en vrijblijvend.

CONTACT

Meer artikelen

0
×