Miljøvenlig take away emballage

Vi ser masser af affald i vejkanten. Det er et stort problem i samfundet. Begivenheder, festivaler, ferieparker, tankstationer og take-away-restauranter bruger store mængder engangsemballage, men hvor bæredygtige er disse typer af engangsemballage? PaperWise’s komposterbare, plastfri miljøvenlig take away emballage er et bæredygtigt alternativ...

Vi har oplevet en stigende bevidsthed om brugen af miljøvenlig emballage. Den stigende efterspørgsel fra producenter og forbrugere efter bæredygtig engangsemballage har nået et vendepunkt. PaperWise tilbyder bæredygtige løsninger til miljøvenlig, komposterbar emballage til snack-, to-go- og engangsprodukter. Ved at vælge PaperWise kan du reducere dit økologiske fodaftryk og bidrage til at mindske plastikforurening. Farvel til plastik, goddag til kompost!

Kunderne stiller os mange spørgsmål om affaldsfasen af engangsemballage. Hvilken snack to-go emballage er genanvendelig? Og hvilken engangsemballage kan komposteres? Vi anbefaler, at vores kunder begynder at tænke på affaldsfasen af deres engangsemballage allerede i designfasen. PaperWisepapir og karton er certificeret til kompostering, både efter den industrielle EN13432-standard og efter DINCERTCO’s CERTIFIKAT FOR KOMPOSTERING I HJEMMET. Desuden kan PaperWisepapir og karton nemt genbruges sammen med affaldspapir. Hvorvidt snack-, to-go- eller engangsemballagen kan komposteres eller genanvendes, afhænger af brugen og af den belægning, laminat eller barriere, der er påført PaperWisepapir og karton. En anden faktor er det blæk, der anvendes til trykning af emballagen. For at opfylde komposteringsstandarderne er PaperWisepapir og karton blevet testet på fire væsentlige miljøaspekter:

• Nedbrydning (omdannelse til kompost)
• Bionedbrydelighed
• Økologisk toksicitet (påvirkningerpå plantevækst og regnorme)
• Kemisk analyse (påviselig miljøkompatibilitet)

Kompostering kan kun finde sted ved den rette temperatur og det rette fugtighedsniveau med tilstedeværelse af bakterier, der i det væsentlige spiser, og fordøjer produktet. Den vigtigste forskel mellem industriel kompostering i henhold til standard EN 13432 og DIN CERTCO’s CERTIFIKAT FOR KOMPOSTERING I HJEMMET er temperaturen under testen. Testen af industriel kompostering i overensstemmelse med standard EN 13432 finder sted ved temperaturer mellem 60 °C og 75 °C i en uge eller længere, og over 40 °C i mindst fire uger. Hele testperioden varer 26 uger. Til sammenligning finder DIN CERTCO’s certificeringstest for kompostering i hjemmet sted ved almindelige udendørs temperaturer, dvs. mellem 26 °C og 30 °C.

PaperWisepapir og karton til bæredygtig engangsemballage bestod med bravur både testen for industriel kompostering i henhold til standard EN 13432 og DIN CERTCO’S certificeringstest for kompostering i hjemmet og fik begge certificeringer. Inden for fire uger er størstedelen af PaperWisepapir og karton komposteret. Efter tretten uger er PaperWisepapir og karton fuldstændigt opløst (nedbrudt til kompost). Det er endnu mere imponerende, at dette skete ved den lave temperatur, der er angivet i DIN CERTCO’s standard for kompostering i hjemmet.

Fotografi: Landal Greenparks

En række PaperWisekunder har allerede valgt den bæredygtige løsning ved at give landbrugsaffaldet et nyt liv som et værdifuldt råmateriale til miljøvenlig og komposterbar emballage. Et eksempel på dette er Landal GreenParks, for hvem bæredygtighed er et centralt mål. Denne operatør af ferieparker ejer ca. 15.000 ferieboliger i 90 ferieparker i Europa, nærmere bestemt i Østrig, Belgien, Danmark, Tyskland, Ungarn, Schweiz, Tjekkiet, Holland og Storbritannien. Vi forarbejder PaperWise Natural Grease Resistant til bæredygtig to-go emballage til chips og fastfood for Landal GreenParks. PaperWise’s bæredygtige engangsemballage til Landal GreenParks er genanvendelig, komposterbar og fri for fossilbaseret plast. Da madrester bliver tilbage på emballagen efter brug, ønsker papirgenbrugsindustrien ikke at genanvende emballagen. Den bæredygtige PaperWise-engangsemballage kan fermenteres og komposteres, hvilket resulterer i grøn gas og kompost. Dette er i øjeblikket ikke tilfældet, fordi en række kædepartnere skal gennemføre ændringer for at kunne gennemføre denne innovation. PaperWise er klar til at hjælpe med at bringe denne innovation på markedet for Landal GreenParks, så snart det prioriteres at lukke det økologiske kredsløb. I øjeblikket opnår vi materielle gevinster og ser muligheder for affaldsfasen.

Siden 2005 er Tomorrowland blevet den største belgiske udendørs dansebegivenhed i Belgien med over 400.000 besøgende. Tomorrowland er også med til at give landbrugsaffaldet et nyt liv i form af PaperWisepapir og karton. Fra 2018 er Tomorrowlands bæredygtige engangsemballage til snacks fremstillet af PaperWise Natural Grease Resistant. Ved at bruge denne plastikfri chips- og fastfoodsnack-plastemballage reducerer man betydeligt miljøpåvirkningen efter festivalen.

Fotografi: Tomorrowland

Den schweiziske virksomhed Pacovis AG har udviklet en hel produktserie af engangsredskaber og to-go mademballage kaldet Naturesse. Denne bæredygtige engangsemballage er tilgængelig i hele Europa. Der blev anvendt en række forskellige typer PaperWisepapir- og kartonprodukter i dette omfattende produktsortiment af miljøvenlige engangsartikler. PaperWise Natural Moisture Resistant blev brugt til at fremstille den bæredygtige, komposterbare salatemballage, PaperWise Natural Grease Resistant blev brugt til at fremstille den miljøvenlige engangsemballage til to-go snacks og PaperWise Natural Machine Glazed blev brugt til at fremstille de bæredygtige fastfoodsnack- og baguetteposer. Produkterne i Naturesse-serien er biobaserede, komposterbare og genanvendelige. Ved at vælge PaperWise får planteaffald (landbrugsaffald), der normalt ville blive forbrændt, et nyt liv i form af fødevareemballage. Ved at forene deres kræfter reducerer Pacovis AG og PaperWise afhængigheden af fossile brændstoffer og sænker CO2-emissionerne samtidig med, at de bidrager til at løse problemet med plastaffald. Wise With Waste!

Alle disse udviklinger og kundecases betyder ikke, at PaperWise er den eneste løsning på affald. De viser dog, at PaperWises miljøvenlig take away emballage er blandt de bedste miljøvenlige alternativer til engangsemballage. Hvis du ønsker rådgivning om kompostering eller genanvendelse af PaperWise engangs-to-go emballage, kan du kontakte os – vi hjælper gerne.

CONTACT
0
×